Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dít is waarom we andere mensen en onszelf knapper vinden met een zonnebril op

Dít is waarom we andere mensen en onszelf knapper vinden met een zonnebril op

Dít is waarom we andere mensen en onszelf knapper vinden met een zonnebril op

De zomer is in aantocht en de zon schijnt volop. Een zonnebril mag natuurlijk niet ontbreken en het maakt je outfit helemaal af. Maar hoe kan het eigenlijk dat we andere mensen, maar ook onszelf, knapper vinden mét een zonnebril dan zonder?

Zonnebril op

Een zonnebril is natuurlijk dé musthave voor de zomer. Staat altijd leuk én het beschermt tegen de zon. Win-win dus. Maar wist je dat we mensen met een zonnebril op knapper vinden dan zonder?

Hoe dat zit? Het komt door de associatie die we ermee hebben. Vaak associeer je een zonnebril met celebs. Ook heeft het vaak een associatie met klasse en stijl. Het is natuurlijk ook een tikje mysterieus, omdat je iemands ogen niet zo goed kan zien. Nog een bijkomend voordeel: je kunt makkelijk je wallen camoufleren met een paar getinte glazen.

Het speelt ook mee dat mensen met een zonnebril op veel meer zelfvertrouwen uitstralen. En dat maakt je een stuk aantrekkelijker. Daarbij komt dat je gezicht symmetrischer lijkt met een zonnebril op en je dus knapper oogt, volgens een onderzoek van de Nottingham Trent University. Symmetrie maakt je namelijk knapper.

Lees ook
Uit onderzoek blijkt: optimistische vrouwen leven langer

Persoonlijkheid

Er zit wel een nadeel aan het dragen van een zonnebril. Zo zou ervoor zorgen dat je een minder persoonlijke indruk achterlaat bij iemand. En daarnaast vinden mensen je minder betrouwbaar ogen.

Ach ja, je hebt een zonnebril nodig tegen het felle zonnetje, dus het is toch slim om een leuk exemplaar te dragen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Pexels