Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Fun fact: waarom je mond openstaat als je mascara opdoet

Fun fact: waarom je mond openstaat als je mascara opdoet

Fun fact: waarom je mond openstaat als je mascara opdoet

Je hebt het vast wel eens gemerkt. Je doet je mascara op en opeens, zonder dat je het doorhebt, staat je mond wijd open. Misschien merk je het ook wel wanneer je je make-up weghaalt of wanneer je je wimpers krult. Waarom gebeurt dit eigenlijk? Wij vertellen je meer.

Fabels

Het ziet er niet bepaald charmant uit, zo voor de spiegel met je mond open. Als iemand je vraagt waarom je het precies doet, dan zeg je waarschijnlijk iets als ‘dan kan ik me beter focussen’, of ‘mijn ogen gaan dan wijder openstaan’. Wij kunnen je vast vertellen: dat zijn allemaal fabels. Maar wat is dan wel de reden?

Lees ook
Op deze manier verraadt je make-up of je een millennial of een Gen Z-er bent

Gezichtsspieren

De spieren rond je ogen staan heel nauw in verbinding met de spieren rond je mond. Wanneer je mascara opdoet trek je je wenkbrauwen op en maak je je ogen wijder, zodat je beter bij je wimpers kunt. Dit heeft invloed op de rest van je gezicht en dus ook op je mond.

Je ogen worden dus niet wijder, omdat je je mond opendoet. Het is juist precies andersom. En je kunt er weinig aan doen. Het is wel voor de goede zaak, want we willen natuurlijk dat onze wimpers goed zitten. En ach, jij bent vaak toch de enige die dat gapende gezicht ziet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: Gettyimages