Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Jij een ring, hij een horloge: het verlovingshorloge voor mannen is in opmars

Jij een ring, hij een horloge: het verlovingshorloge voor mannen is in opmars

Jij een ring, hij een horloge: het verlovingshorloge voor mannen is in opmars

De man die op één knie gaat om zijn vrouw ten huwelijk te vragen met een ring: het is dan wel traditie, maar in het kader van emancipatie misschien toch een tikkeltje ouderwets. Of je nou al heel je leven droomt van een verlovingsring of niet: vind jij ook niet dat het tijd wordt dat de man ook een cadeau krijgt bij een verloving? Je bent immers sámen verloofd. We presenteren je: het verlovingshorloge voor mannen.

Verlovingshorloge

Trendwatchers weten het zeker: het verlovingshorloge voor mannen maakt een opmars. Ook juweliers en weddingplanners bevestigen dit. Zoek op Instagram maar eens op de hashtag #engagementwatch en je komt erachter: jup, dit is een ding!

Geef die mannen ook wat

Iris Decreus van het huwelijksplatform House of Weddings vertelt aan HLN: “Doorgaans dragen mannen pas na hun huwelijk een trouwring. Een verlovingsjuweel is voor hen eerder uitzonderlijk. Toch zien we sinds enkele jaren dat mannen bij het aanzoek ook iets krijgen. Vaak is dat een horloge.” In het buitenland zou het al jaren en trend zijn, en nu zijn ook Nederlandse mannen aan de beurt.

Duur geintje

Wat voor horloges er vaak als verlovingshorloge cadeau worden gedaan? Dat zijn vooral de klassieke, duurdere modellen die tijdloos zijn en van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven. Hoe prijzig je het maakt, kun je natuurlijk zelf bepalen, maar gemiddeld wordt er zo’n €4.000,- à €5.000,- aan een verlovingshorloge uitgegeven.

Lees ook
Bril-jant: man laat verlovingsring al maand lang zien zonder dat vriendin het doorheeft

Emancipatie

Waar deze trend ineens vandaan komt? Een woord: emancipatie. Het komt dan ook steeds vaker voor dat niet de man, maar de vrouw het aanzoek doet. En ook bij homostellen kiezen mannen vaker voor een horloge dan voor een ring als er een aanzoek wordt gedaan. Verdwijnt het plaatje van man-doet-aanzoek-aan-vrouw dan langzaam? Nee, zegt Iris Decreus: “In de meeste gevallen is het nog steeds de man die een knieval maakt en een verlovingsring aanbiedt. Daarna gaat de vrouw alleen – of met de partner – op zoek naar een smaakvol aardigheidje voor de man. Als teken van hun verbintenis.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Papalotl Zo (@zukablablabla)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laura Mills (@lcm_plant)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN  | Beeld: Getty Images