Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Oh no: zo voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer

Oh no: zo voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer

Oh no: zo voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer

Een plons in de zoute zee met je gouden oorbellen, de brandende zon die op je armbandjes schijnt en chloor op je ketting. In de zomer hebben onze sieraden behoorlijk wat te verduren met alle invloeden van buitenaf. Dít kun je doen om te voorkomen dat je sieraden verkleuren in de zomer. 

Goudachtig

Eerst is het goed om te kijken naar welke sieraden je draagt in de zomer. Sieraden van nepgoud en -zilver (dus ook gold-plated of silver-plated) kunnen niet goed tegen water en vocht. Het gekleurde laagje kan verdwijnen door contact met water.

Gouden en zilveren sieraden kunnen wel tegen een stootje, maar toch is het goed om op te passen als je een dagje naar het strand gaat of een vakantie hebt geboekt naar een zonnig oord.

Lees ook
Met deze tips blijven je gold plated sieraden langer mooi 

Tips om verkleuring sieraden te voorkomen

1. Zonnebrand

Voordat je gaat genieten van de zon, smeer je je natuurlijk in. Hartstikke goed voor je huid, minder voor je sieraden. In huidverzorgingsproducten, waaronder zonnebrand maar bijvoorbeeld ook in bodylotion, zitten ingrediënten die je sieraden kunnen aantasten. Smeer je dus eerst in en versier jezelf daarna met de sieraden.

2. Tijdens het zwemmen

Ga je zwemmen? Doe dan gewoon je sieraden even af. Ondanks dat je misschien wel echte gouden of zilveren ringen in je oren hebt hangen, neem liever het zekere voor het onzekere. Toch zonde.

3. Zweten geblazen

Is het een broeierige dag en ga je flink zweten? Bijvoorbeeld omdat je gaat sporten, een boswandeling gaat maken of simpelweg in een kamer zit zonder airco met 36+ graden? Ook dan doe je er verstandig aan om de sieraden die op de zweterige plekken zitten (met name kettingen, dus) af te doen.

3. Bewaar ze in het donker

Dit geldt niet alleen voor in de zomer, maar eigenlijk altijd: bewaar je juweeltjes op een donkere, koele plek. In de zomer is dit natuurlijk wel extra relevant, want er is meer zonlicht. Als je jouw sieraden in de palle zon laat liggen, kunnen ze verkleuren. Wil je niet.

4. Zand en vuil: liever niet

Ook als je denkt: verkleuring door zon en water overkomt mij niet, denk dan nog wel even aan het zand en vuil. Als je de hele dag op het strand ligt met ringen om je vingers en er komen allemaal zandkorreltjes tussen, beschadigt je ring alsnog.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties?
Schrijf je dan gratis in voor onze 
nieuwsbrief.

Bron: Jules Bean, Ze.nl | Beeld: Getty Images