Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Tips voor een stralende huid

Tips voor een stralende huid

Tips voor een stralende huid

Een mooi glad babyhuidje willen we allemaal. Zeker nu de zon schijnt en je geen zin meer hebt in lagen foundation en concealer. Met deze tips krijg je een gezonde, stralende huid:

Goed en veel slapen

’s Nachts vindt de meeste celvernieuwing plaats, waardoor je huid er bij het ontwaken frisser uitziet. Mits je natuurlijk genoeg geslapen hebt, want anders heb je een grauwe huid. Dat komt niet alleen omdat je te weinig ‘nieuwe’ cellen hebt, maar ook omdat te weinig slaap je bloedcirculatie vertraagt. Het resultaat: een bleek bekkie.

Wallen?

Wallen krijg je als er vocht ophoopt onder je ogen. Mocht je nu toch een onvermijdelijke korte nacht hebben, probeer dan je kussen eens iets hoger te leggen door er bijvoorbeeld een extra kussen onder te leggen – of ga op de torso van je vriend liggen. Zo kan de zwaartekracht zijn werk doen.

Smeren, smeren, smeren

Ja ja, dat heb je al duizend keer gehoord, maar zonnebrandcrème is echt een must als je een jonge huid wilt houden. Niemand wil er op zijn veertigste al uitzien als een oude, leren tas, toch? Dus: vanaf nu nergens heen zonder je factor 30. En je mag dan misschien wel iets langzamer bruin worden, je blijft het wel langer.

En dan nog iets: beschadiging door de zon breekt je collageen af, waardoor je dus a) meer rimpels krijgt maar ook b) grotere poriën.

copyright: giphy

Douche niet te heet

Door de kokend hete douche te nemen, verlies je de hydraterende oliën in je eigen huid. Bovendien krijg je huid een enorme opdoffer die – zeker na je 30e – kan zorgen voor een vlekkerige, ruwe huid. Als je het echt goed wilt doen, douche je lauw-warm en daarna koud af. Goed voor de eerder genoemde bloedcirculatie en een frisse kick-start van je dag.

Eet een handje noten per dag

Paranoten en walnoten verbeteren de elasticiteit van je huid en macadamianoten helpen je huid te herstellen. Bovendien is een handje noten het perfecte snackje voor het einde van de middag. Nomnomnom!

copyright: giphy

Make-up?

Als je je toch graag een beetje op wilt maken, zorg dan in ieder geval dat je kwasten goed schoon zijn. Veel kwasten zitten vol met vuil en bacteriën, en dat is absoluut niet goed voor je huidje

 

Meer huidtips?

 

Bron: Women’s Health Magazine