Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Last van rosacea in je gezicht? 3x tips om klachten te verminderen

Last van rosacea in je gezicht? 3x tips om klachten te verminderen

Last van rosacea in je gezicht? 3x tips om klachten te verminderen

De huidaandoening rosacea: één op de vijf vrouwen heeft er last. Rosacea kan zorgen voor verschillende symptomen, zoals rode vlekken in het gezicht, een onrustige huid, of een prikkelend gevoel. Niks om je voor te schamen, maar het kan wel vervelend zijn. Beautydeskundige Maaike Dorsteen vertelt Koffietijd wat je hier tegen kunt doen.

Er is helaas geen genezing mogelijk wanneer je last hebt van rosacea. Wel zijn er enkele dingen die je kunt proberen om je klachten te verminderen en te zorgen dat de rosacea minder oplaait.

Pas op met grote temperatuurverschillen

Heb je vooral last van je huid in de winter? Dit kan komen door de grote temperatuurverschillen binnen- en buitenshuis, zeker als de temperatuur buiten onder het nulpunt komt. Ook de douche is een boosdoener wat betreft rosacea. Een lange, hete douche kan je klachten verergeren. Dep je gezicht na het douchen droog met een handdoek. Wrijven is nooit goed! En als je last hebt van rosacea is het beter om niet té vaak een bezoekje te brengen aan de sauna.

Gebruik cosmeticaproducten zonder parfum en alcohol

Het is sowieso een goed idee om deze twee ingrediënten te vermijden als je last hebt van een gevoelige huid. Parfum en alcohol kunnen er namelijk voor zorgen dat je sneller last krijgt van een geïrriteerde, rode huid. Kies voortaan voor milde producten. Stap je over op nieuwe cosmeticaproducten en heb je nog steeds last? Geef je huid dan even de tijd om te wennen aan de nieuwe producten. Mocht er geen verbetering komen, kun je iets anders proberen. Je kunt ook altijd advies inwinnen bij de huisarts of een huiddeskundige.

Lees ook
Een wondermiddel? Gebruik mondwater niet alleen om je mond mee op te frissen

Vermijd koffie, alcohol en pittig eten

Helaas: je dagelijkse ochtendkoffie en gezellige wijntjes in het weekend kun je beter achterwege laten wanneer je kampt met rosaceaklachten. Ook sterk gekruid eten kun je beter vermijden. Het eten van een gerecht met flink wat sambal of andere pittige kruiden versnelt namelijk je bloedsomloop. Hierdoor gaan je bloedvaatjes meer openstaan en krijg je sneller last van rode vlekken, vooral in het gezicht. Kijk dus of je je dieet kan aanpassen, zodat je roasaceaklachten verminderen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Koffietijd | Beeld: Gettyimages