Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > We mogen weer! Dít moet je volgens een kapper laten doen om nooit meer een coronacoupe te krijgen

We mogen weer! Dít moet je volgens een kapper laten doen om nooit meer een coronacoupe te krijgen

We mogen weer! Dít moet je volgens een kapper laten doen om nooit meer een coronacoupe te krijgen

Veel te lange lokken, een landingsbaan van jewelste bovenop je hoofd en dode punten: velen van ons hebben de afgelopen maanden een behoorlijke coronacoupe opgebouwd en telden nog nét niet de dagen af tot vandaag. Want ein-de-lijk: de kappers mogen de deuren weer opengooien. Toch kwam gisteren het verontrustende nieuws naar buiten dat het reproductiegetal weer boven de 1 ligt, waarna het RIVM de vooruitzichten ‘niet goed’ noemden. Te vroeg juichen doen we dan ook liever niet en we blijven er voorlopig rekening mee houden dat de kapsalons op een dag opnieuw dicht moeten. Hoe voorkom je dat je dan wéér een coronacoupe krijgt? Een expert deelt zijn tips.

Tips tegen coronacoupe

Na een sluiting van een paar maanden mogen de kappers vanaf vandaag weer hun werk doen. Heb jij alweer een afspraak gepland staan? Dan doe je er goed aan om voor een kapsel te kiezen dat een eventuele volgende lockdown wel kan overleven, ondanks alle trends die je om de horen vliegen. Want eerlijk is eerlijk, niemand zit te wachten op weer een coronacoupe.

Lockdownproof haar

Gelukkig kun je bij de kapper een hoop laten doen om je coupe – hoe zullen we het noemen – lockdownproof te laten maken. Van face framing highlights tot een kapsel dat nóóit uit model raakt: kapper Stijn Pellegrims deelt zijn tips met HLN.be en die kunnen we je natuurlijk niet onthouden.

Dit kapsel raakt nóóit uit model

Volgens de haarstylist is de manier waarop je je lokken laat afknippen hét geheim van een kapsel dat nooit uit model raakt. “Bijna alle kapsels waarbij je de schaar recht in de lokken zet, groeien mooi uit”, legt Stijn uit. “Een botte bob of lob, bijvoorbeeld. Na vier maanden lockdown heb je met deze snit nog altijd een mooi schouderlang kapsel. Uitzondering op de regel is de froufrou: die laat je beter niet te bot knippen, eerder wat meer ‘gerafeld’. Door ongelijke plukjes te knippen kan je er veel meer kanten mee uit wanneer je haar langer wordt: van de hippe curtain bangs tot een zijscheiding.”

Strakke kapsels vermijden

Hoewel de laatste trends je misschien de andere op sturen, raadt de professionele kapper aan om strakke kapsels uit de weg te gaan. “Een pixie of asymmetrische coupe ziet er prachtig uit in het begin, maar na een maand of twee ziet het er al snel verfomfaaid uit. Laagjes kunnen wel, maar vraag om ze pas onder de oorlel te laten starten”, legt hij uit. “Kortere laagjes gaan – wanneer ze uitgroeien – volume creëren bovenop je hoofd, waardoor je het gevreesde helmkapsel krijgt.”

Wel of niet kleuren?

Oké, genoeg over het model waarin je je lokken dus het best kunt laten knippen. Maar wat als je het een kleurtje wil geven? Of eh, kun je dat beter voor de zekerheid gewoon níet doen nu? Volgens Stijn kun je er beter niet voor kiezen om je haar in één kleur te laten verven of een kleur te kiezen die veel onderhoud nodig heeft. “Als je je haar in één tint laat verven, groeit die kleur één blok uit. Dat valt op, zeker na vier maanden”, aldus de kapper. Je kapsel op een natuurlijke manier laten kleuren of kiezen voor highlights kan volgens de expert wél heel goed. “Denk: highlights à la Rachel van Friends, waarbij vooral vooraan enkele plukjes opgelicht worden. De techniek is nu een stuk zachter dan in de jaren 90, en zal vooral mooi je gelaat omlijsten. Bovendien groeit het erg naturel uit: je lijkt gewoon wat blonder rond het gezicht.”

Verwen je hoofdhuid

Om jezelf extra in de watten te laten leggen, kun je kiezen voor een detoxbehandeling voor je hoofdhuid. Die kan het door stress en gevoelens van onzekerheid zwaar te verduren gehad hebben. “Dat vertaalt zich naar de haren. Die worden sneller vet en zien er vaak doffer uit”, verklaart Stijn. “Als een gevolg van stress gaat de hoofdhuid immers meer talg produceren, en raakt ze uit balans. Daarnaast is een gezonde hoofdhuid de basis van een mooi en gezond kapsel.”

Lees ook
Kappersafspraak al gemaakt? Met déze nieuwe haartrend ben je helemaal klaar voor de lente

Blijvende mooie coupe

Als je eenmaal je kappersbezoek achter de rug hebt, wil je natuurlijk dat je coupe zolang mogelijk mooi blijft. Heb je het laten verven? Dan kun je maar beter direct producten in huis halen voor gekleurd haar. “Vermijd alles met sulfaten, dat is zachter voor je haar én je hoofdhuid. En beperk de styling tools tot een minimum, warmte zorgt ervoor dat je kleur sneller vervaagt”, geeft Pellegrims mee. “Wil je je haar vooral gezond en glanzend houden? Kies dan zeker voor producten met hydraterende ingrediënten om vocht toe te voegen. Dat kan met behulp van een conditioner, een haarmasker of -olie, maar tegenwoordig bestaan er ook dry conditioning spray die je lokken mooi glanzend houden zonder dat je het per se moet wassen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: Getty Images