Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Met déze handige tips blijft jouw geverfde haarkleur het langst mooi

Met déze handige tips blijft jouw geverfde haarkleur het langst mooi

Met déze handige tips blijft jouw geverfde haarkleur het langst mooi

We mogen weer naar de kapper, woohoo! Heb jij al een afspraak gemaakt voor een nieuw kleurtje? Het is altijd fijn om je haren te laten verven door een professional. Maar de verzorging thuis moet je toch echt zelf doen. Met deze praktische tips van een kapster komt dat helemaal goed.

 1. Verzorgingsproducten

Schaf haarproducten aan die speciaal bedoeld zijn voor gekleurd haar. Het beste is om dan de gehele lijn aan te schaffen in hetzelfde merk: shampoo, conditioner, haarmasker en eventueel verzorgingsproducten voor droog haar. Als je je haar hebt geblondeerd of opgelicht, kies dan voor een herstellende haarverzorging (en eventueel een zilvershampoo om de kleur minder geel te laten lijken). Wanneer je je haar donkerder hebt geverfd, kies je het best een lijn voor gekleurd haar.

2. Pas op met chloor

Ga de eerste dagen na het verven van je haar niet zwemmen. Spoel je haar voor het zwemmen eerst uit met zuiver water, ook al is het een hele tijd geleden dat je je haar geverfd hebt. Was je haar meteen na het zwemmen, zo geef je het chloor geen kans om in je haar te trekken.

3. Pas op met hitte

Je gekleurde haar wordt niet blij van hitte. Pas dus op met zonlicht, maar ook met een föhn en stijl- of krultang. Gebruik altijd een beschermende spray en kijk of je föhn een koelere stand heeft. Tegen zonlicht bestaan er ook crèmes of sprays die bescherming bieden aan je haar.

Lees ook:
Even vooruitkijken: de leukste haarkleurtrends van 2022

 4. Minder wassen

Vaak wassen is sowieso niet goed voor je haar, ook als het niet geverfd is. Maar zeker met gekleurd haar is te vaak wassen niet handig. Probeer niet vaker dan 2-3 keer per week aan te houden, het liefst nog minder natuurlijk. Je kleur vervaagt namelijk megasnel. Droogshampoo is your best friend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages