Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Nieuwe beautyhack op TikTok: werkt tape op je voorhoofd tegen rimpels?

Nieuwe beautyhack op TikTok: werkt tape op je voorhoofd tegen rimpels?

Nieuwe beautyhack op TikTok: werkt tape op je voorhoofd tegen rimpels?

Op TikTok komen de meest bijzondere filmpjes voorbij. Ook zijn er vaak hacks te zien, die worden gebruikt om je leven leuker, makkelijker of beter te maken. De nieuwste trend is een waar beautygeheim tegen voorhoofdrimpels. Door middel van het tapen van je voorhoofd zouden rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Werkt het? En is het eigenlijk wel goed voor je gezicht?

Rimpels verminderen

Vergeet anti-rimpelcrèmes en serums: volgens TikTok ligt dé oplossing tegen rimpels bij simpele tape. Door tape op je voorhoofd en naast je ogen te plakken, wordt je huid strak getrokken. Als je hiermee slaapt, zouden je rimpels verminderen. Uit meerdere TikTokfilmpjes blijkt dat TikTokkers die dit uitproberen inderdaad een gladdere huid met minder rimpels hebben na een paar nachtjes slapen met tape op

Getest

TikTokker @theaussierapunzel test deze beautyhack uit in onderstaand filmpje. Een week lang slaapt ze met tape op haar voorhoofd. “Ik dacht niet dat dit zou gaan werken”, schrijft ze bij het filmpje. Maar niets is minder waar. Na een paar dagen lijkt haar voorhoofd inderdaad een stuk gladder te zijn.

De tekst gaat verder onder de post.

@theaussierapunzel I didn’t think it would work 🤯 trying the face taping trend! #beauty #skincare #fyp ♬ Hits 2021 (Mashup) – Trinix

Geschikte tape

Enthousiast geworden? Gebruik dan niet zomaar tape die je toevallig thuis hebt liggen. Veel soorten zijn namelijk helemaal niet goed voor je huid. Plak je bijvoorbeeld schilderstape op je gezicht? Dan kan je er huidirritatie en onzuiverheden aan overhouden. Het is dus belangrijk dat je een tape koopt die geschikt is voor de huid.

Ook moet je opletten met het verwijderen van de tape. Doe dat heel voorzichtig. Als je het snel eraf trekt, kun je een laagje van je huid verwijderen. Daar kun je dan weer bacteriële infecties en littekens aan overhouden.

Lees ook
Deze 10 gezonde voedingsmiddelen zijn stiekeme dikmakers

Lange termijngevolgen

Nou, het klinkt ideaal. ‘Aan de slag!’, zou je zeggen. Maar de lange termijngevolgen zijn niet heel nice. Hoewel het in eerste instantie niet zo lijkt, zou deze hack de veroudering van je huid juist versnellen. Je spieren moeten harder werken als ze afgeplakt worden. En dat harde werken zorgt voor, juist… rimpels.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images