Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Tijd voor een nieuw plakplaatje? Dit zijn de tattootrends van 2022

Tijd voor een nieuw plakplaatje? Dit zijn de tattootrends van 2022

Tijd voor een nieuw plakplaatje? Dit zijn de tattootrends van 2022

Of het nu je eerste wordt of je zesde: het is altijd leuk om eens te kijken naar tattootrends. Ook 2022 heeft weer veel leuke trends op he gebied van tatoeages in petto. Wat dacht je van een minimalistische lijntattoo of ga je liever voor een vlindertje?

Minimalistisch en klein

Ieder jaar zijn minimalistische, kleine tattoos weer on trend. Ze zijn perfect als eerste tatoeage, maar ook leuk als opvulling bij meerdere tattoos. Je kunt alle kanten op met deze trend: dieren, woorden, hartjes, plantjes, data. Vaak hebben ze een persoonlijke betekenis, maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Halina Biela (@halinczi)

Samen

Altijd leuk om samen een tattoo te laten zetten, het is dan ook een van de populairdere tattootrends. Dat kan met je partner, maar denk ook eens aan je zus, een vriendin of misschien wil je moeder ook wel een plakplaatje. Vaak horen deze tatoeages bij elkaar, maar zijn het twee verschillende dingen. Bijvoorbeeld yin en yang, maan en zon of sleutel en slot. Maar twee precies dezelfde tattoos is ook mogelijk en leuk. Denk wel goed na voor je de naam van je geliefde laat tatoeëren, want vaak hebben mensen spijt van een tatoeage als de relatie voorbij is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Terez Ink (@terez_ink)

Unalome

Unalome tatoeages zijn hindoeïstische symbolen die bestaan uit vier delen: een spiraal, zigzaglijn, rechte lijn en punt. Daar zit een heel mooie betekenis achter die te maken heeft met wedergeboorte, innerlijke vrede en verlichting. Vaak wordt deze tattoo gecombineerd met andere figuurtjes, geheel naar eigen smaak.

Slangen

Waar een slang eerst nog een donkere en beetje enge tatoeage was, wordt ‘ie nu ook vaak zeer vrouwelijk en elegant gezet. Een slangentattoo wordt dus populairder bij vrouwen. De slang kan mooi dun getatoeëerd worden en flowt als het ware mooi mee met het lichaam.

Vlinders

Ook de vlinder is een populair dier als het gaat om tatoeages. Er zijn veel verschillende mogelijkheden met dit prachtbeestje. Zo kan de tattoo klein en minimalistisch worden gezet, maar ook groot met veel details en kleuren. Een vlinder staat voor verandering, dus draagt ook een mooie betekenis met zich mee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kristina K | Youtuber (@krstnaaa)

Op de vingers

Een gedurfde trend, maar wel heel mooi: tatoeages op de vingers. De designs variëren van astrologische symbolen, hartjes, maantjes en ogen tot letters, woorden, data en nummers. Vaak lopen deze tattoos wat uit en moet je ze laten bijwerken. Houd daar rekening mee wanneer je kiest voor deze trend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝐓𝐚𝐯𝐢 (@tavi_tattoo)

Doorlopend met een lijn

Deze prachtige tatoeages zijn helemaal hip in 2022. Het ontwerp bestaat in principe maar uit één lijn. Vaak worden gezichten of vrouwenlichamen ontworpen in deze trend. De tattoo is vrouwelijk en elegant, mede door de dunne lijntjes.

Zelfgeschreven

Een van de tattootrends die je ook steeds vaker voorbij ziet komen in tattooland is de zelfgeschreven tatoeage. Dat kan iets zijn wat je zelf geschreven hebt of bijvoorbeeld een oud briefje van je oma of een spreuk die je moeder heeft opgeschreven. Superleuk en heel persoonlijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Christopher Vasquez (@tattoovasquez)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VSE O Tattoo | Beeld: GettyImages