Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > The Body Shop en Dove luiden noodklok: dierproefvrije make-up is in gevaar

The Body Shop en Dove luiden noodklok: dierproefvrije make-up is in gevaar

The Body Shop en Dove luiden noodklok: dierproefvrije make-up is in gevaar

We dachten (naïef, misschien) dat dieren inzetten om cosmetica te testen inmiddels ver achter ons lag, maar niets blijkt minder waar. Het European Chemicals Agency  (ECHA) heeft voorstellen gedaan voor nieuwe dierproeven voor ingrediënten die al jaren veilig worden gebruikt.

Voorstellen voor dierproeven

The Body Shop en Dove hebben hun krachten gebundeld en komen in actie om die dierproeven tegen te houden.

‘Na tientallen jaren van campagne voeren door ons, andere bedrijven en dierenbelangenorganisaties, werden dierproeven voor cosmetica in de EU in 2013 verboden. Maar nu heeft het European Chemicals Agency (ECHA) voorstellen gedaan voor nieuwe dierproeven voor ingrediënten die al jaren veilig worden gebruikt. Als we nu niets doen, bestaat de kans dat miljoenen dieren moeten lijden bij tests die eigenlijk niet nodig zijn’, schrijft The Body Shop.

Verbod

En dat terwijl de veiligheid van cosmetica prima gewaarborgd kan worden zónder daar dieren voor te gebruiken. Het bedrijf doet daarom samen met Dove een oproep aan de Europese Commissie. Ze vragen om bescherming en versterking van het verbod op dierproeven voor cosmetische producten. Ook willen ze dat de EU-wetgeving omtrent chemische stoffen wordt aangepast voor de veiligheid van mens en milieu. Tot slot vragen ze om een moderniseringsslag van de wetenschap. Op die manier willen ze dat voor het einde van de zittingsperiode alle dierproeven verleden tijd zijn.

Om te voorkomen dat dierproeven weer worden toegestaan, is een Europees burgerinitiatief opgesteld. Als je wil, kun je hieraan meedoen en een handtekening achterlaten. Hier vind je een lijst met alle comsetica die dierproefvrij is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Body Shop Official (@thebodyshop)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty