Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Modekenners zijn het unaniem eens: ‘de skinny jeans is uit de mode’

Modekenners zijn het unaniem eens: ‘de skinny jeans is uit de mode’

Modekenners zijn het unaniem eens: ‘de skinny jeans is uit de mode’

Verslaafd aan skinny jeans? Bad for you! Tegenwoordig zijn ze niet meer in de mode, zo blijkt ook uit de verkoopcijfers.  De skinny jeans domineerde al langere tijd de modewereld, maar heeft plaatst gemaakt voor comfy-chic. 

Wijde pijpen vs. skinny jeans

Op modezoekmachine Lyst werd het afgelopen jaar maar liefst 75 procent minder naar skinny jeans gezocht. Bovendien zijn de verkoopcijfers van jeansproducent Levi’s het afgelopen kwartaal met maar liefst 156 procent gestegen. Hoe dat zo? Nou, dankzij de verkoop van wijde broeken, verklaren ze. “We zijn allemaal toe aan een comfy-chic comeback”, klinkt het. En dat kan menig modekenner beamen. Anno 2021 zijn het niet meer de strakke broeken, maar de flared en boyfriend jeans die over de toonbank vliegen. Daar is een goede verklaring voor.

Comfort wint het van strakke jeans

Bijna elke modetrend maakt wel z’n comeback. Zo nu ook de losse broeken en wijde pijpen uit de jaren 70 en 90, met patchwork en gerafelde randen. Een groot contrast met de strakke skinny jeans die inmiddels in bijna elke kledingkast wel hangt. Mede door de coronapandemie, is qua mode comfort op nummer één komen te staan.

Kijk ook maar naar de enorme boost in de verkoop van Crocs. En dat resulteert zich ook in afscheid van de skinny jeans (die namelijk ook nog eens te maken kan hebben met je rugpijn). Bovendien is zo’n lossere broek een stuk flatterender voor elk lichaamstype, in plaats van een skinny jeans waar je vrijwel alles doorheen ziet. En als je kiest voor een model met hoge taille, verleng je je benen ook nog eens optisch. Kijk maar hoe stoer, mooi én chic zo’n losse jeans kan staan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: GettyImages