Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Schoonheidsideaal ergert Miljuschka: ‘Gemiddelde vrouw heeft geen maat 34/36 met een giga cupmaat en skippybal-billen’

Schoonheidsideaal ergert Miljuschka: ‘Gemiddelde vrouw heeft geen maat 34/36 met een giga cupmaat en skippybal-billen’

Schoonheidsideaal ergert Miljuschka: ‘Gemiddelde vrouw heeft geen maat 34/36 met een giga cupmaat en skippybal-billen’

Miljuschka schoof gisteravond aan bij Jinek om te praten over haar veranderde lichaam. Na een stressvol jaar van verbouwen vlogen de kilo’s eraan. Ze poste dit weekend een eerlijke foto van haar lichaam omdat ze haar buik vol had van alle gepolijste en geshopte lichamen die je langs ziet komen op social media. Eva Jinek juicht dit van harte toe (maar zegt zelf geen foto te durven delen) en nodigde haar uit aan tafel.

 

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen deelt ‘eerlijke foto’ en roept volgers op hetzelfde te doen

Daar ga je vetrol

‘Ik heb niet mega nagedacht voordat ik de foto poste’ vertelt Miljuschka als haar gevraagd wordt wat haar deed besluiten om de foto te delen. ‘Maar als het de tijd van de maand is, en we weten allemaal: hormonen zijn een bitch, je wordt onzekerder en wat voller. En dan denk je: waarom zien zij er zo uit, en ik zo? Het is gewoon geen realistisch beeld. De gemiddelde maat in Nederland is 40/42. En niet maat 34/36 met een cup tot weet ik waar en een bil van skippybalformaat. Dat is gewoon niet het gros van Nederland. En al zeg je dat het je niets doet, als je maar constant dat soort beelden tot je krijgt, ga je je daaraan  meten. En toen dacht ik: sapperdeflap, daar ga je vetrol’.

De tekst gaat onder de Instagram-post verder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Gevolgen voor hersenontwikkeling

Jinek stipt vervolgens aan dat zij beiden zonder Instagram zijn opgegroeid en inmiddels volwassen vrouwen zijn maar toch bevattelijk zijn voor de picture perfect plaatjes. Ze vraagt aan Dennis van Vuurden, kinderoncoloog bij het Prinses Máxima Centrum die ook aan tafel zit, of het zijn 13-jarige dochter beïnvloedt. ‘Ja, ik denk het wel’, zegt hij. ‘Ik heb het er toevallig met mijn dochter over gehad en zij zei dat ze zich er nu nog niet zo op richt. Dat ze denkt dat je tevreden moet zijn over jezelf en niet dat anderen tevreden over jou moeten zijn. Wat het volgens mij gevaarlijk maakt is dat bij jonge mensen hun hersenen zich ontwikkelen ten tijde van social media. Dus ik denk dat de hersenen ook anders worden aangelegd tijdens dat kijken. Die zien wat de norm is en die kijken naar hun eigen lichaam en die denken: he, dit is niet de norm’.

Bij laten trekken

Miljuschka voegt daar nog aan toe: ‘Je ziet nu zoveel jonge meiden die al fillers en wimperextensiens gaan gebruiken zoals een Kylie Jenner die zichzelf ‘bij laat stellen’. Gaby (Blaaser) is hier een voorbeeld van. Ze is een goede actrice, ik ken haar vanuit SpangaS en zij heeft op een gegeven moment gedacht: hier word ik gelukkig van. En dat mag hè, maar het zet wel wederom aan tot: hoe krijg ik de perfecte billen en de perfecte lippen etc. Dat is het toonbeeld geworden voor de jeugd nu. Vroeger hadden wij Madonna en Claudia Schiffer, maar dat waren de uitzonderingen. Nu is het voor iedereen en ik vind dat gewoon doodeng’. 

Tip: Bekijk dit account waar je zien wat er allemaal om zo’n influencer heen gebeurd om een foto of filmpje te kunnen maken. Hilarisch!

Lees ook: Miljuschka: ‘Het valt me zwaar dat mijn kinderen minder behoefte krijgen aan mijn getuttel’

De tekst gaat onder de Instagram-posts verder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gaby Blaaser (@gaby.blaaser) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylie ✨ (@kyliejenner) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gaby Blaaser (@gaby.blaaser) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylie ✨ (@kyliejenner) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gaby Blaaser (@gaby.blaaser) op

Dieet van speculaasbrokken en chips 

Miljuschka heeft zich verbonden aan Weight Watchers, en Jinek vraagt haar of het niet gek is dat ze nu dan toch besluit om te gaan afvallen. Volgens Miljuschka is dat niet zo. Ze woog 82 kilo en voelde zich daar niet blij mee. Haar BMI is 70 kilo, maar bij de 75 kilo die ze nu weegt voelt ze zich happy. Ze is een paar kilo aangekomen door een hectisch jaar van verbouwen. ‘Ik ontbeet met speculaasbrokken en lunchte met chips. Hartstikke lekker maar op een geven moment is het einde gewoon zoek’.

Hieronder vind je wat foto’s van vrouwen die meededen aan de oproep van Miljuschka om een eerlijke foto te delen:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ROBIN | UTRECHT (@robinmeerman) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Moontje? (@roozemonique) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Diana (@diaan_) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dreaming with Nydiart (@dreaming_with_nydiart) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Jinek | Beeld: Instagram, ANP