Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Feit of fabel: is slapen op een satijnen kussensloop écht beter voor je haar?

Feit of fabel: is slapen op een satijnen kussensloop écht beter voor je haar?

Feit of fabel: is slapen op een satijnen kussensloop écht beter voor je haar?

We zouden allemaal wel een reclamewaardig kapsel willen, maar helaas is de realiteit dat veel mensen last hebben van droog en futloos haar. Een van de populairste tips om dit te verhelpen is een satijnen kussensloop, dat zelfs weleens een heus wondermiddel wordt genoemd. Maar is dit nu écht beter voor je haar?

Satijnen kussensloop

Kort door de bocht: ja, slapen op een satijnen kussensloop is echt beter voor je haar. Toch zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten als je zo’n ding koopt.

Frictie

Waarom is zo’n satijnen kussensloop nou zo goed? De materialen waar de meeste kussens van gemaakt worden, blijken dus heel slecht te zijn voor je haar. Ga maar eens na, word je wakker met een bos vol klitten? Of staat je haar alle kanten op? Dit kan door je kussensloop komen. Katoen is een ruwe stof, waardoor je haren tegen de sloop of tegen elkaar aan wrijven. Die wrijving helpt niet om je lokken mooi glanzend te houden en al die klitten werken ook niet echt mee.

Futloos en droog

Naast klitten en gespleten punten kan een katoenen kussensloop ook zorgen voor droog en futloos haar. Dit komt doordat katoen heel erg absorberend is. Alle natuurlijke oliën en producten die je in je haar hebt gebruikt om die droge coupe te voorkomen, worden dus zo opgenomen door je kussen. Superzonde van al die producten, dus! Natuurlijk is je kussensloop niet de enige reden dat je haar droog of futloos is, maar het kan geen kwaad om eens een satijnen kussensloop te proberen.

Lees ook:
Wauw: zó vaak (lees: héél vaak) moet je je kussensloop dus echt wassen

Satijn of zijde?

Hoewel een satijnen kussensloop dus inderdaad een wondermiddel blijkt te zijn, moet je wel opletten dat je de goede soort satijn koopt. Heel veel kussenslopen zijn namelijk niet gemaakt van echt satijn, maar van katoensatijn of synthetische polyester. En dat kan dus alsnog voor die frictie en opname van alle producten en natuurlijke oliën zorgen. Wat het verschil tussen een zijde en satijnen kussensloop nu eigenlijk is? Satijn is eigenlijk geen materiaal, maar een weeftechniek. Zijde is dus het materiaal zelf. Deze zijden kussenslopen zijn dan ook vaak iets duurder. Dus ben je liever goedkoper uit, maar wil je wel de goede? Zorg dan dat je écht een van satijn koopt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: Getty Images