Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Cheers! Rode wijn is niet alleen lekker, maar ook goed voor je huid

Cheers! Rode wijn is niet alleen lekker, maar ook goed voor je huid

Cheers! Rode wijn is niet alleen lekker, maar ook goed voor je huid

Rode wijn is heerlijk en veel mensen nuttigen dan ook een glaasje (of drie) ’s avonds. Lekker bij een kaasplankje! Maar rode wijn gebruiken voor je gezicht? Dat heb je waarschijnlijk niet eerder gehoord, maar rode wijn is hartstikke goed voor je huid! 

Wie had dat gedacht? Rode wijn is niet alleen lekker, maar gaat ook nog eens huidveroudering tegen. Trek die wijnfles maar uit de kast en ontkurk ‘m snel. Wijnen, wijnen!

Rode wijn voor de huid

Rode wijn is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens super goed voor je huid. Het blijkt dat rode wijn verouderingseffecten tegengaat (Hallo jong bloempje!). Dit komt door polyfenolen. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je een glas rode wijn in je gezicht mikt. Want dat heeft niet zoveel effect. Maar je kunt wél het rode wijn-gezichtsmasker maken. En nog één glaasje (of meer) inschenken voor de ontspanning.

Lees ook:
Cheers! Dit zijn de alcoholische drankjes met de minste calorieën

Het gezichtsmasker

Voor het masker heb je maar twee ingrediënten nodig, namelijk Griekse yoghurt en rode wijn. Neem van beide ingrediënten twee eetlepels, meng dit goed door elkaar en breng het mengsel aan op de huid. Laat het masker 10 minuten intrekken en verwijder het daarna met lauw water.

Tadaaa, wijnen met je vriendinnen was nog nooit zo leuk. Wij zeggen: cheers!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Girlscene | Beeld: iStock