Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Met déze verrassende maar simpele tips blijft de geur van jouw favo parfum véél langer hangen

Met déze verrassende maar simpele tips blijft de geur van jouw favo parfum véél langer hangen

Met déze verrassende maar simpele tips blijft de geur van jouw favo parfum véél langer hangen

Ook al zit je momenteel vooral aan huis gekluisterd, het is toch lekker om wat parfum op te spuiten. Maar als je het doet, wil je er zo lang mogelijk van genieten, toch? Om het optimale uit jouw geurtje te halen, zijn er verschillende tips en trucjes die je kunt toepassen.

Tips parfum langer ruiken

Heb je het idee dat jouw parfum vaak al gauw vervliegt? Dat is natuurlijk onwijs zonde, helemaal als je er diep voor in de buidel hebt getast. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen waardoor de geur langer blijft hangen. Flair somt er maar liefst acht tips voor je op, zodat jij lekker lang kan genieten van je parfum.

1. Níet wrijven

Grote kans dat je het weleens iemand hebt zien doen óf het zelf doet: parfum op de polsen spuiten om die vervolgens tegen elkaar aan te wrijven. En da’s dus precies wat je níet moet doen. Op deze manier tast je namelijk niet alleen de geur aan, maar zorg je er ook voor dat deze al gauw niet meer te ruiken is.

2. Beste plekken om parfum te spuiten

Hoewel je beter je polsen niet tegen elkaar aan kunt wrijven na het spuiten van je favo geurtje, is dit wél een geschikte plek om je parfum op te spuiten. Dit is namelijk een van je pulspunten. Puls… wat? Pulspunten zijn warme plekken op je lichaam, net zoals je nek en de binnenkant van je ellebogen. Perfecte plekjes om je parfum op te spuiten.

3. Breng een onderlaag aan

Het klinkt misschien een beetje gek, maar parfum blijft dus langer hangen op een vette dan op een droge huid. Het kan daarom een goed idee zijn om de plek waar je je geurtje opspuit in te smeren met een bodylotion. Wél eentje zonder geur, anders ruikt je parfum niet meer zoals-ie zou moeten. Je kunt daarom bijvoorbeeld ook vaseline gebruiken.

4. Niet in de badkamer bewaren

Heb je je parfum naast je deodorant en andere beautyproducten in de badkamer staan? Verplaats je geurtje dan gauw naar een andere plek in huis. Dingen als vocht en temperatuursverschillen door het douchen kunnen de kwaliteit immers sterk beïnvloeden. Waar je ‘m dan wél het beste neer kunt zetten? Bewaar het flesje het liefst op een koele plek en niet te dicht bij een raam. Licht kan de geur namelijk óók veranderen.

6. Op je kleren

Nog een plek waar jouw favoriete parfum lang blijft hangen, is in de vezels van je kleding. Need we say more?

7. Meteen na het douchen

Je dagcrème smeer je waarschijnlijk direct op na het douchen, net als dat je je deodorant meteen opspuit na het douchen. Doe dit ook met je parfum. Het vocht op je huid helpt namelijk bij het vasthouden van de geur.

Lees ook
Met deze beautyhack zijn je make-up kwasten binnen enkele seconden weer zo goed als nieuw

8. Borstelen, maar

Spuit je je parfum graag in je haar, omdat je denkt dat op die plek de geur beter blijft hangen? Dat is misschien ook wel zo, maar heel bevorderlijk voor je lokken is een geurtje op basis van alcohol níet. Je haar kan er namelijk van uitdrogen. Dit kun je oplossen door je parfum op je borstel te spuiten. Haal je die vervolgens door je haar, dan breng je de geur op een subtiele manier aan zónder je coupe te beschadigen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: Pexels