Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Geloof ons, wil je niet: dit is waarom je parfum nooit in je haar moet spuiten

Geloof ons, wil je niet: dit is waarom je parfum nooit in je haar moet spuiten

Geloof ons, wil je niet: dit is waarom je parfum nooit in je haar moet spuiten

Een lekkere parfum is helaas niet altijd even goedkoop. Je wil er dan natuurlijk ook alles uithalen en ervoor zorgen dat de geur lekker lang blijft hangen als je ‘m opspuit. Gelukkig zijn daar genoeg tips voor, maar het in je haar spuiten is er daar in ieder geval níet eentje van. Hoezo? Wij leggen je uit waarom.

Reden parfum níet in je haar spuiten

Je hebt het vast weleens iemand horen zeggen: spuit je parfum in je haar, dan blijf je de geur de hele dag ruiken. Dat is misschien wel zo, maar heel goed voor je lokken is het niet. Tenminste, als jouw favoriete parfum alcohol bevat. Dit heeft een uitdrogend effect op je haar en da’s natuurlijk niet wat je wil. Een geurtje dat geen alcohol bevat, kun je wel zonder zorgen in je haar spuiten.

Borstelen

Heb je een parfum in de kast staan die wél alcohol bevat? Dan hebben we nog een oplossing voor je. Je kunt de geur bijvoorbeeld in je borstel spuiten en die vervolgens door je lokken halen. Op die manier breng je de geur op een subtiele manier over zónder je coupe te beschadigen. Je kunt je parfum ook in de lucht spuiten en er vervolgens doorheen wandelen.

Lees ook
Parfum opdoen als je gaat slapen? Dít is het verrassende effect

Nog meer tips

Wil je toch niet dat je haar in aanraking komt met een parfum dat alcohol bevat? Gelukkig zijn er nog veel meer trucjes om ervoor te zorgen dat de geur lang blijft hangen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede onderlaag en bewaar je parfum níet in de badkamer. Meer uitleg nodig en op zoek naar nog meer handige tips? Die vind je hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify.nl | Beeld: Getty Images