Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Oranje items voor Koningsdag!

Oranje items voor Koningsdag!

Oranje items voor Koningsdag!

Vergeet het Bavaria jurkje of schmink op je gezicht. Ga dit jaar extra stijlvol en trendy de straat op met Koningsdag met deze oranje gekleurde items! Handig, items die je ook na het oranje festijn nog kunt dragen. Op de tompouce en het kroontje na. Veel plezier! 

Wist je dat…

  • De traditie van Koningsdag is ontstaan in 1885? Op 31 augustus werd toen de vijfde verjaardag van prinses Wilhelmina gevierd. Toen zij tot koningin werd gekroond veranderde de naam in Koninginnedag.
  • Toen Juliana, de dochter van Wilhelmina, de troon overnam in 1948 veranderde de datum van het feest. Koningin Beatrix, de dochter van Juliana, nam in 1980 plaats op de troon maar veranderde niet van datum om haar moeder te eren.
  • Koning Willem-Alexander is de eerste mannelijke staatshoofd sinds (tromgeroffel) 123 jaar!
  • Koningsdag is de grootste feestdag in Nederland, met veel straatfeesten en vrijmarkten. Ook worden er op deze dag bijzondere burgers in het zonnetje gezet met een lintje, en gekroond in orde van Oranje-Nassau. En als Koningsdag een keertje op een zondag valt, dan worden alle festiviteiten een dagje naar voren geschoven.