Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Wow: deze haartrend moet je écht proberen deze zomer!

Wow: deze haartrend moet je écht proberen deze zomer!

Wow: deze haartrend moet je écht proberen deze zomer!

Er is een nieuwe trend in beautyland, die perfect is voor het komende festivalseizoen. Het gaat om ‘hair stencils‘, een manier om je kapsel van een gekleurd patroontje te voorzien.

Say what? Deze trend houdt in dat je allerlei vrolijke patronen in de leukste kleurtjes op je haar maakt, waardoor je simpele kapsel plots een echte eyecatcher wordt. Misschien niet geschikt voor op kantoor, maar zeker festivalwaardig!

Bedenkster van deze nieuwe haartrend is haargoeroe Janine Ker. Met deze techniek creëert ze de prachtigste kapsels, die ze vervolgens op haar Instagram deelt.

FullSizeRender (37)

De patronen bedenkt ze door eerste allerlei verschillende schetsen te maken. Als ze tevreden is, brengt ze het patroon aan op het haar door sjablonen en uitwasbare gekleurde haarspray te gebruiken. Op die manier brengt ze haar fantasie tot leven – op iemands hoofd!

FullSizeRender (39)

En het leuke is, dat je dit heel simpel zelf kunt doen. Je kunt bij iedere doe-het-zelf winkel wel leuke sjablonen vinden, en ook uitwasbare haarverf of hair chalk tik je gewoon op de kop bij een drogisterij. Hou het sjabloon tegen je haar, spray de haarverf erop, en spuit er dan nog een laagje haarlak overheen. Zo blijft die feestelijke hairdo de hele dag zitten, en steel je de show op ieder festival deze zomer!

Wat vinden jullie van deze trend?

Bron: Aplus.com

Lees ook: