Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Niet blij met je geverfde haar? Met deze trucjes vervaagt je haarkleur sneller

Niet blij met je geverfde haar? Met deze trucjes vervaagt je haarkleur sneller

Niet blij met je geverfde haar? Met deze trucjes vervaagt je haarkleur sneller

Vaak lees je tips om je haarkleur zo lang mogelijk te behouden, maar het kan ook zijn dat je juist het liefst zo snel mogelijk van de kleur af wilt. Je bent toch niet meer zo blij met je kleur of de verf is veel donkerder uitgevallen dan de bedoeling was. Met deze trucjes is jouw haarkleur vervaagt je haarkleur sneller.

Het is bekend dat het haar verven niet goed is voor je haar. Ook van onderstaande trucjes word je haar niet mega blij. Verzorg het daarom extra grondig.

Antiroosshampoo

Een shampoo die je moet vermijden als je zo lang mogelijk mooi gekleurd haar wilt behouden. Maar in dit geval komt de antiroosshampoo dus juist van pas. In combinatie met baking soda is deze shampoo een gouden duo als het om het vervagen van je semipermanente haarkleuring gaat.

Dit moet je doen

Meng twee eetlepels antiroosshampoo met een eetlepel baking soda. Breng het mengsel vervolgens aan op nat haar en laat dit vijf tot tien minuten zitten. Spoel daarna het haar uit met een normale shampoo.

Olijf- of kokosolie

Gewoon uit je keukenkastje: olijf- of kokosolie. Ook deze producten kunnen helpen bij het vervagen van je semipermanente haarkleuring. Daarvoor moet je ze kort verhitten en dan doen ze hun werk perfect.

Dit moet je doen

Verwarm de olie au bain-marie. Was het haar goed met een normale shampoo. Breng vervolgens de olie aan op handdoekdroog of vochtig haar. Verdeel de olie goed over het gehele haar. Laat het vervolgens een uur zitten. Spoel daarna het haar uit met warm water.

Azijn

Nog een toppertje uit de keukenkast. Azijn zorgt voor het verminderen van huidproblemen en geurtjes. Daarnaast is het goed voor zacht en glanzend haar. In combinatie met olijfolie is azijn erg handig om je semipermanente haarkleuring te vervagen

Dit moet je doen

Meng twee kopjes azijn met twee kopjes olijfolie. Was het haar goed met een normale shampoo en conditioner. Breng vervolgens dit mengsel aan op het haar en laat vijf minuten zitten. Spoel daarna het haar uit met warm water.

Lees ook
Met déze handige tips blijft jouw geverfde haarkleur het langst mooi

Color remover

Werken al deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes niet? Dan kun je ook een color remover kopen. Dit is een product wat je vindt bij de drogist en is speciaal ontwikkeld om de haarkleur uit je haar te halen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: JohnBeerens.com | Beeld: GettyImages