Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Moederdag ideeën met HEMA

Moederdag ideeën met HEMA

Moederdag ideeën met HEMA

Staat 10 mei al in je agenda genoteerd? Moederdag komt namelijk steeds dichterbij en dat betekent iets leuks te bedenken om lieve moeders in je omgeving even in het zonnetje te zetten. Hema helpt ons daarbij een handje met deze Moederdag ideeën! 

Wist je dat…

Wist je dat deze verwendag voor moeders ook in andere landen wordt gevierd? Zo viert men Moederdag ook in Denemarken, Duitsland, Amerika (daar pakken ze flink uit op Mother’s Day), Zwitserland, Italië, Tsjechië, Oostenrijk, Turkije en Australië. In veel katholiek landen wordt deze dag op 25 augustus gevierd.

Er was eens…

Moederdag is ooit ontstaan in Amerika. Een alleenstaande lerares uit Philadelphia genaamd Anna Jarvis is met Moederdag begonnen. Zij bewonderde haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden. Toen de moeder van Anna Jarvis in 1905 overleed op de eerste zondag van mei heeft zij het jaar daarna op de eerste zondag na de dag van overlijden van haar moeder een Memorial Day of All Mothers georganiseerd. Dit wilde zij ieder jaar gaan organiseren. In 1914 lukte het en werd Moederdag een officiële feestdag. Hoezee!

Vieren jullie thuis Moederdag? Laat het ons weten of deel jouw verwen-tip in een reactie.

Kijk voor nog meer Moederdag ideeën onder de tag Moederdag.