Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Het is geen tandpasta, maar met dit keukenmiddel is je pukkel zo verdwenen

Het is geen tandpasta, maar met dit keukenmiddel is je pukkel zo verdwenen

Het is geen tandpasta, maar met dit keukenmiddel is je pukkel zo verdwenen

Pukkels, ze komen altijd om de hoek kijken nét wanneer je er niet op zit te wachten. Je wilt ze natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben. Wij hebben dé tip voor je met een keukenmiddeltje die vriendelijk is voor je huid én je pukkel is ook nog eens binnen no time verdwenen.

Je huid goed verzorgen en reinigen, je doet het allemaal, maar je zult altijd zien dat je er alsnog een pukkel voor terugkrijgt. Hem voorzichtig weghalen is dan eigenlijk van belang. Meteen je pukkel uitknijpen klinkt misschien logisch, maar dat is het zeker niet. Ook agressieve reinigingsmiddelen gebruiken is niet aan te raden, dit zorgt er namelijk voor dat je huid juist meer geïrriteerd raakt.

Acne of pukkels?

Kijk altijd eerst eventjes of het een pukkel is die eens in de zoveel tijd om de hoek komt kijken of dat je last hebt van acne. Als acne het geval is is het belangrijk om je huid te laten beoordelen door een dermatoloog, die kan je advies geven voordat je zelf met allerlei agressieve middelen aan de slag gaat.

Je kan super veel informatie vinden over acne en pukkels. Maar wat is er nou precies waar van al die info? Er gaan ontzettend veel huis-tuin-en-keukenmiddelen rond die je zou kunnen gebruiken bij het verwijderen van je ongewenste vrienden.

Dit moet je niet doen

Onthoud dit: gebruik géén tandpasta bij het verwijderen van je pukkel, dit zorgt er namelijk juist niet voor dat die verdwijnt. In tandpasta zitten vele aggresieve ingrediënten die ervoor zorgen dat je huid rood wordt en het wondje kan juist gaan zwellen. Gevolg: je loopt dagenlang rond met een rode bult.

Citroensap op je pukkel smeren zou ervoor zorgen dat je pukkel uitdroogt en ontsmet wordt. Dat is natuurlijk exact wat je wilt. Maarja helaas moeten we je uit die droom helpen, want citroensap kan je beter niet op een wondje smeren, aangezien het je huid verkleurt naast dat het prikt.

(Agressieve) reinigingsproducten kan je ook beter niet gebruiken voor het verwijderen van pukkels, die drogen je huid namelijk uit. Dit werkt na langere tijd de andere kant op. Je pukkel verdwijnt dan wel wanneer je deze producten gebruikt, maar je huid droogt tegelijkertijd ook uit waardoor je huid meer talg aanmaakt. Hierdoor wordt je huid uiteindelijk vetter én je poriën raken sneller verstopt.

Lees ook
Geef je wimpers een boost met deze 6 tips voor gezonde en lange haartjes

Dit helpt wel

Binnen één nacht is het lastig om een pukkel helemaal te laten verdwijnen. Iedere ochtend en avond je huid reinigen met een milde reiniger is dan ook het beste advies wat we je kunnen geven, je pukkel met rust laten komt daar ook bij kijken. Maar… er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Je pukkel is meestal zichtbaar op een onhandig moment, dus moet die een stukje kleiner worden? Een beetje baking soda is je redder in nood. Baking soda bestaat uit een minerale zoutverbinding wat zuiveringszout betekent. Baking soda wordt meestal gezien als keukenmiddel aangezien je het ook kan gebruiken als rijsmiddel. Maar je kan het ook gebruiken als een plaatselijk maskertje.

Hoe je het doet is als volgt. Meng een klein beetje baking soda met een eetlepel warm water tot dat het een papje wordt. Daarna stip je het pukkeltje aan en laat je het goed opdrogen. De roodheid zal afnemen en je pukkel zal sneller verdwijnen. Hier zorgt het zout voor, want die vermindert de ontsteking en laat de huid kalmeren. Deze truc mag je één à twee keer gebruiken op je pukkel. Dit te vaak doen is niet aan te raden, want dan kan je huid op een gegeven moment geïrriteerd raken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: &C | Beeld: Getty Images