Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Waarom het belangrijk is om regelmatig de houdbaarheid van je make-up te checken

Waarom het belangrijk is om regelmatig de houdbaarheid van je make-up te checken

Waarom het belangrijk is om regelmatig de houdbaarheid van je make-up te checken

Make-up dragen we bijna allemaal wel op dagelijkse basis. Maar wat veel vrouwen niet weten, is dat make-up ook een houdbaarheidsdatum heeft. En dat het helemaal niet goed is om deze producten nog te gebruiken, als ze al over de datum zijn. Dat kan namelijk nare gevolgen hebben. Toch blijken veel vrouwen nog ‘oude’ make-up op hun gezicht te smeren.

Over de datum

Het Britse onderzoeksbureau Opinium Research deed onderzoek naar het make-upgebruik van vrouwen. En de uitslagen hiervan, die waren niet zo best. Want wat blijkt: eigenlijk weten we helemaal niet zoveel over de make-up-producten die we bijna dagelijks op ons gezicht smeren. Van de 3813 vrouwen die meededen aan dit onderzoek gebruikt bijvoorbeeld 66% producten die al over de datum zijn. En 15% van de vrouwen wist überhaupt niet eens dat make-up ook een houdbaarheidsdatum heeft. Oei!

Nare gevolgen

De gevolgen van het gebruiken van oude make-up vallen niet mee. Het kan zelfs vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo kan het gebruik van make-up die al over de houdbaarheidsdatum heen is, zorgen voor infecties of een geïrriteerde huid. Dat willen we niet! Je kunt het maar beter gewoon in de prullenbak gooien dus.

Lees ook
Zó zorg je dat make-up met warm weer op z’n plek blijft

Hoe lang kan je make-up bewaren?

De houdbaarheid van cosmeticaproducten verschilt per product. Mascara kun je meestal 4 tot 6 maanden bewaren, oogschaduw zelfs 18 tot 24 maanden en een oogpotlood kan je ook ruim anderhalf jaar in je lade laten liggen. Die mooie kleur lippenstift of lipgloss gaat 1 tot 2 jaar mee. En gebruik je een lipliner? Deze kun je na 18 maanden ook in de prullenbak gooien. Het valt allemaal dus wel mee: van de meeste producten kun je gelukkig heel lang plezier hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Bron: VIVA | Beeld: GettyImages