Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Deze handige dingen kan je allemaal met wondermiddel maizena

Deze handige dingen kan je allemaal met wondermiddel maizena

Deze handige dingen kan je allemaal met wondermiddel maizena

Maizena is een méga multifunctioneel product. We weten allemaal dat je het kan gebruiken om soepen en sauzen te binden. Maar… maizena kan je dus ook gebruiken voor diverse schoonmaakklusjes in huis. Deze handige tips moet je echt weten.

Een andere benaming van maizena is maïszetmeel. In de keuken wordt het product voornamelijk gebruikt als bindmiddel. Als je zetmeel namelijk met water mengt dan zet het uit en wanneer het warm wordt bindt het. Een saus of soep die dunner is dan je zou willen kan je hiermee dus makkelijk dikker maken. Maar je kan er nog veel meer mee, bijvoorbeeld:

1. Vetvlek weghalen

Een vetvlek, daar wordt niemand vrolijk van. Wat nou als we je vertellen dat maizena hierin hét wondermiddel is. Je kan een vlek in bijvoorbeeld je bank of vloerkleed heel makkelijk verwijderen met een beetje maizena. Doe een theelepeltje maizena op de vlek en wrijf het erin. Als je het zo’n 15 tot 20 minuten in laat trekken en het opzuigt met een stofzuiger dan is je vlek weg! Maizena heeft een absorberende werking waardoor het vet opgezogen wordt, hierdoor verdwijnt je vlek.

2. Ramen zemen

Ramen zemen, het moet een keer gebeuren maar je staat er niet om te springen. Je ramen streeploos krijgen is al helemaal een vak apart. Daar is je redder in nood: maizena. Dit wondermiddeltje kan je gebruiken voor streeploze ramen. Als je een theelepeltje maizena aan het water toevoegt en dit gebruikt om je ramen te zemen dan moet het helemaal goed komen.

3. Meubels oppoetsen

Je kan maizena ook goed gebruiken voor het oppoetsen van je houten meubels. Op een gegeven moment kan hout dof worden. Met wat maizena kan je de houten meubels weer zo goed als nieuw krijgen. Het is super makkelijk. Je hoeft alleen wat maizena in het meubel te wrijven om dit vervolgens een kwartiertje in te laten trekken. Veeg het er daarna weer af en je kan weer van je zo goed als nieuwe én shining meubels genieten.

4. Zachte handdoeken

Handdoeken of kledingstukken die wel wat hulp kunnen gebruiken? Ook hier is maizena goed voor. Als je twee glazen met water mengt met één eetlepel maizena komt het helemaal goed. Spuit dit mengsel vervolgens zachtjes over de handdoeken of kleding en ga er met een strijkijzer overheen. De stof zal super zacht aanvoelen.

5. Huidirritatie verlichten

Maizena kan je ook gebruiken als verzorgingsproduct. Het is niet bewezen dat maizena helpt tegen huidirritatie, maar veel mensen gebruiken het er wel voor. Wanneer je verbrand bent door de zon of je hebt bijvoorbeeld een jeukende huid dan kan maizena helpen dit te verminderen. Meng maizena met een aantal drupjes water in een kom en zodra er een pasta substantie ontstaat is het goed. Vervolgens breng je een laagje van de pasta aan op je huid en laat je het eventjes intrekken tot het droog is. Als laatst moet je het nog eventjes afspoelen met warm water.

6. Maizena als droogshampoo

Een natuurlijke droogshampoo, ook daar is maizena goed voor. Een klein beetje van het poeder in de aanzet van je haar strooien is voldoende. Borstel het vervolgens zachtjes omlaag tot in de punten. Wat wel handig is om te weten is dat maizena licht is van kleur, wat ervoor kan zorgen dat dit trucje lastig werkt bij mensen met donker haar.

Lees ook
Raar maar waar: je haren wassen met rauwe eieren heeft deze voordelen

7. Voetschimmel verhelpen met maizena

Voetschimmel behandelen of genezen is niet precies wat maizena kan. Echter kan het wel helpen met het vermijden van voetschimmel. Als je last hebt van veel vocht bij je voeten, zoals zweet dan kan je een beetje maizena in je schoenen of sokken strooien. Als voetschimmel negen van de tien keer het geval is dan is het slimmer om een huisarts in te schakelen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle, Margriet | Beeld: Getty Images