Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Last van een bad hair day? Door deze 4 dingen kan ’t komen

Last van een bad hair day? Door deze 4 dingen kan ’t komen

Last van een bad hair day? Door deze 4 dingen kan ’t komen

Heb jij de laatste tijd last van onhandelbaar en futloos haar en snap je niet waardoor dit komt? Dan kunnen misschien wel deze onderstaande gewoontes onbewust de oorzaak zijn.

Je gebruikt te veel conditioner

Heb je last van een futloze look? Dan kan te veel conditioner hier de oorzaak van zijn. Want een overmaat aan conditioner kan er juist voor zorgen dat je haar zwaarder wordt en er daardoor slap bij hangt. Hierdoor ziet je coupe er niet fris uit en heb je gegarandeerd een bad hair day. Tip: masseer conditioner daarom alleen in je puntjes en het verlengde van je haar en vermijd je hoofdhuid.

Te lang kappersbeurt overgeslagen

Ben je al een tijdje niet naar de kapper geweest omdat je zo verlangd naar die lange lokken? Dan kan dit de reden zijn dat je coupe de laatste tijd niet meer zo mooi zit. Ondanks dat je haar misschien langer is, wordt het er
niet mooier en gezonder op. Wanneer je je haar niet regelmatig laat knippen, kunnen er gespleten haarpunten ontstaan. En als je hier vervolgens niks mee doet dan spijten ze steeds verder. Met als gevolg dat tijdens de volgende kappersbeurt er alleen maar meer af moet.

Je gebruikt styling-producten op vochtig haar

Heb je soms geen geduld om je haar eerst te laten drogen voordat je hete stijlproducten gebruikt? Dan heb je last van een bad hair YEAR. Je haar wordt namelijk zodanig beschadigd dat je er het hele jaar last van kan hebben. Laat het daarom eerst rustig drogen voordat je met een stijl- of krultang aan de slag gaat. Tip: gebruik hittebescherming voordat je gaat stijlen.

Lees ook:
Fouten die iedereen maakt met conditioner: zo krijg je er wél zachte haren van

Je draagt je haar te strak

Een strakke staart, knot of vlecht kan heel mooi zijn, maar tegelijkertijd is het een boosdoener voor je haar. Te strakke kapsels kunnen namelijk je haarlijn beschadigen en zorgen voor haaruitval. Daarom kun je bijvoorbeeld beter gaan voor een wat lossere staart.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | beeld: GettyImages