Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Jolie wie? Dit natuurlijke middeltje geeft je meteen vollere lippen

Jolie wie? Dit natuurlijke middeltje geeft je meteen vollere lippen

Jolie wie? Dit natuurlijke middeltje geeft je meteen vollere lippen

Voor wie droomt van volle, pillow-y lippen maar lipfillers een stap te ver zijn, is er misschien een oplossing. Op TikTok gaat een hack rond waarbij kaneelolie in combinatie met lipgloss zorgt voor volle lippen. Maar hoe veilig is het?

Verschillende TikTokkers mixen kaneelolie met lipgloss. Het resultaat liegt er niet om: een stel lippen waar Angelina Jolie nog jaloers op zal zijn. Maar is het verstandig om kaneelolie op je mond te smeren? Teenvogue vroeg het aan dermatoloog dr. Dendy Engelman, die er dit over zegt:

‘Kaneel irriteert de lippen waardoor er meer bloed naartoe gaat, met als gevolg en voller effect.’ Eigenlijk zijn die volle lippen dus een reactie op irritatie. Op diezelfde manier werken veel lipglossen die vollere lippen beloven en ingrediënten als rode peper en munt bevatten.

@brittanyhmMy favourite lip plumping hack yet???♬ original sound – Brittany Miller

Allergietest

Hoewel je dus je lippen irriteert, is het niet per se heel slecht voor je. Toch is het wel verstandig om eerst even een test te doen op je arm voordat je de kaneelolie op je lippen smeert en je lippen worden opgeblazen tot formaat goudvis door een allergische reactie. Als je gevoelig bent voor allergieën of een gevoelige huid hebt, is deze hack wellicht een minder goed plan.

Vergeet niet dat de kaneelolie met lipgloss-truc natuurlijk maar van tijdelijke duur is. Dat betekent dus fanatiek bijsmeren als je de hele dag volle lippen wil.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Teenvogue | Beeld: Getty