Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Interview: Webshop Zusss.nl

Interview: Webshop Zusss.nl

Interview: Webshop Zusss.nl

In het weekend van vrijdag 20 november vindt vindt in Amsterdam alweer de zevende editie van het webshop-event Flavourites Live plaats! Drie dagen lang kun je hier terecht om in de pop-up shops van de leukste webshops te snuffelen. Ook Flair heeft haar eigen stand, komt dat zien! In aanloop naar het event plaatst Flair in samenwerking met Flavourites elke week een interview met één van de vele webshops die je op het event kunt vinden. Vandaag: Zusss.nl.

De een werkte op de ambulance, de ander in het ziekenhuis. Tegenwoordig runnen de zussen Femke en Sietske het label Zusss, dat je vast kent van de mooie woon- en fashionproducten in vergrijsde kleuren. Femke: “Alles wat wij maken moet Zusss-proof zijn.”

Van het recyclen van postzakken tot het produceren in China

Creatief waren ze altijd al, maar het maken van leuke accessoires bleef beperkt tot in hun vrije tijd. Totdat hun leven zeven jaar geleden een andere wending kreeg. We zitten in de keuken van de grote ruimte die we gerust de Zusss-loods kunnen noemen. Voor de deur staan twee Fiat 500’s met het Zusss-logo, we drinken Zusss-thee uit een Zusss-mok (ik krijg er een ‘Bibelebontse Berg-gevoel van) en de dames kletsen honderduit. Van het recyclen van postzakken tot het produceren in China. De start van hun bedrijf is er één als uit een boekje. Femke vertelt hoe ze regelmatig langs de PTT reed, waar stapels lege postzakken op het terrein lagen. “Het leek me zó leuk om daar nieuwe producten van te maken en vroeg of ik er een paar mocht meenemen.” Vanaf dat moment was het hek van de dam. Femke nam de zakken mee naar huis, waste en streek ze en kroop ermee achter de naaimachine. Sietske hielp mee, en al snel lag er een stapel stoere kussens gemaakt uit oude postzakken. In Word maakten ze een labeltje waarop ze ‘Zusss’ (de derde ‘s’ staat voor zus Liesbeth die in het begin ook meehielp) schreven, en in Excel draaiden ze een foldertje in elkaar. Ze nodigden vriendinnen en familie uit voor een borrel die ze ‘Zomerzusss’ noemden – in feite hun eerste evenementje – en niet lang daarna dienden de eerste dealers zich aan. Grote bestellingen kwamen binnen: “Dan legden we onze werkplanningen naast elkaar en keken we wie er een stapel kussens kon maken. Dat moest natuurlijk allemaal naast ons werk”, blikt Femke terug. Na een jaar was het niet meer te doen voor de dames. Al hun vrije uren gingen op aan Zusss, terwijl ze ook nog een gezin én een drukke baan hadden. Ze zochten een atelier, dat ze een hoop werk uit handen nam. Maar al snel bleek ook dat niet genoeg, en de dames zeiden hun baan op. Lees hier het complete interview.

Meer lezen?

Bekijk alle ’kijkjes achter de schermen’-interviews op Flavourites.nl en lees hier ons interview met eigenaresse van Flavourites, Natascha. Flavourites Live bezoeken? Bestel hier jouw kaartje!