Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Interview: Webshop Kiddycolors.com

Interview: Webshop Kiddycolors.com

Interview: Webshop Kiddycolors.com

In het weekend van vrijdag 20 november vindt vindt in Amsterdam alweer de zevende editie van het webshop-event Flavourites Live plaats! Drie dagen lang kun je hier terecht om in de pop-up shops van de leukste webshops te snuffelen. Ook Flair heeft haar eigen stand, komt dat zien! In aanloop naar het event plaatst Flair in samenwerking met Flavourites elke week een interview met één van de vele webshops die je op het event kunt vinden. Vandaag: Kiddycolors.com.

Je moet het maar durven: je baan opzeggen, het huis verkopen en samen met man en kinderen naar Thailand verhuizen om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Renske de Gee (38) heeft het gedaan en runt vanuit de Thaise stad Chiang Mai de succesvolle webshop Kiddycolors.com. Renske: “Dankzij onze naamslingers, knuffels en andere producten verdient een heel team van vrouwen een eerlijk inkomen. Daar doe ik het voor.”

“Ik wist van het begin af aan dat ik me wilde inzetten voor de lokale bevolking”

“Tijdens een backbackreis die we maakten voordat we kinderen kregen, maakte Thailand diepe indruk op ons,” vertelt Renske, terwijl ze soepel tussen het hectische verkeer door manoeuvreert, op weg naar haar kantoor aan de rand van de stad. “De bevolking, het eten, de natuur… Wat een geweldig land. In Nederland hadden we het prima voor elkaar, maar toch kriebelde het. Toen we eenmaal kinderen hadden, dachten we: het is nu of nooit. Zitten ze eenmaal op school, dan wordt de stap om weg te gaan alleen maar groter.” In 2010 zeggen Renske en haar man hun goede banen op, verkopen hun huis en inboedel vertrekken met hun twee kinderen (toen zes maanden en twee jaar) naar Thailand. Klinkt best simpel, maar ga er maar eens aan staan. “Ik wist van het begin af aan dat ik me wilde inzetten voor de lokale bevolking”, vertelt Renske. “Er heerst veel armoede in Thailand en het naastgelegen Birma. De lonen zijn erg laag en werkdagen van minimaal tien uur zijn voor veel vrouwen heel gewoon. Hun kinderen zien ze daardoor weinig.” Renske’s missie is uitgekomen met haar webshop KiddyColors.com, waarmee ze producten voor baby’s en kinderen ontwerpt, deze laat maken door lokale vrouwen en ze verstuurd naar Nederland en andere landen. Door de verkoop van de producten verdient een team van zo’n twaalf vrouwen uit Thailand en Birma nu een eerlijk inkomen, kan Renske haar idealen verwezenlijken en worden klanten van over de hele wereld blij gemaakt met prachtige handgemaakte producten. Lees hier het complete interview.

Meer lezen?

Bekijk alle ’kijkjes achter de schermen’-interviews op Flavourites.nl en lees hier ons interview met eigenaresse van Flavourites, Natascha. Flavourites Live bezoeken? Bestel hier jouw kaartje!