Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Interview: Webshop Kekstyle.nl

Interview: Webshop Kekstyle.nl

Interview: Webshop Kekstyle.nl

In het weekend van vrijdag 20 november vindt vindt in Amsterdam alweer de zevende editie van het webshop-event Flavourites Live plaats! Drie dagen lang kun je hier terecht om in de pop-up shops van de leukste webshops te snuffelen. Ook Flair heeft haar eigen stand, komt dat zien! In aanloop naar het event plaatst Flair in samenwerking met Flavourites elke week een interview met één van de vele webshops die je op het event kunt vinden. Vandaag: Kekstyle.nl.

“Waar bij de een aan de keukentafel gewoon gegeten wordt, fungeert ’t bij de ander als kantoor. Zo ook bij Jolanda, samen met zus Monique eigenaar van de webshop Kekstyle.nl. Tussen de pompoms, piñata’s, confetti en vlaggenslingers staat de laptop opengeklapt en worden orders geplaatst, bestellingen afgehandeld en stylingadviezen gegeven. Wat een feest om hier langs te komen!”

“Vooral in het buitenland vonden we de leukste producten, die je in ons land bijna nergens anders vindt”

“Kekstyle.nl is een webshop die ik al vanaf het begin volg en er zó vrolijk uitziet, dat ik hier wel eens een ‘Kijkje achter het scherm’ wil nemen. Bij Kekstyle.nl kun je bijzondere, hippe, hoogwaardige en betaalbare decoratie voor feesten en bruiloften kopen. Handig: je kunt er shoppen op thema (wat dacht je bijvoorbeeld van ‘vintage wedding‘) én op kleur. Je kunt het zo gek niet bedenken of Kekstyle.nl heeft ’t. Van bestekzakjes tot labels en caketoppers, en van honeycomb ballen en inpakpapier tot krijtbord stickerlabels en ijsjeslampjes. Jolanda ontvangt mij bij haar thuis ‘op kantoor’, oftewel: aan de grote eettafel. Daar staat haar laptop te midden van felgekleurde en feestelijke hebbedingen: pompoms, piñata’s, confetti en nog veel meer. Rondom de tafel én tegen de muur staan vele dozen opgestapeld en aan de muur hangt het vol met vrolijke decoratie. “Het is al een tijd geleden dat we aan de eettafel hebben gegeten”, lacht Jolanda. Twee jaar geleden zag het leven van Jolanda en Monique er even iets minder feestelijk uit. Jolanda moest noodgedwongen afscheid nemen van het bedrijf dat ze samen met haar ex-man ooit begonnen was en op datzelfde moment kreeg Monique haar ontslag. Voor allebei brak een moment aan van bezinning. Beiden hadden de droom om iets voor zichzelf te beginnen. En als de een dan altijd al feesten wilde stylen en de ander graag bruiloften organiseerde, dan is het niet zo gek dat binnen no-time het idee van een webshop voor bijzondere feestproducten ontstond. Uitgangspunt was: als het maar leuk is, en luchtiger dan de vorige baan.”

“Zonder internetervaring, maar met een bestaand template bouwde Jolanda de webshop. De meeste tijd besteedden ze echter aan het speuren naar originele feestproducten. Jolanda: “Vooral in het buitenland vonden we de leukste producten, die je in ons land bijna nergens anders vindt. Daar wordt weer heel anders feest gevierd dan bij ons. Verder wilden we dat de producten mileuvriendelijk geproduceerd zijn en dat ze in één kleur verkrijgbaar zijn. We wilden namelijk dat je in de webshop op kleur kunt zoeken. Bontgekleurde producten zul je bij ons dus niet vinden.” Jolanda en Monique vulden de webshop met 50 producten et voilà: binnen vier maanden na de eerste ideeën werd de webshop gelanceerd.” Lees hier het complete interview.

Meer lezen?

Bekijk alle ’kijkjes achter de schermen’-interviews op Flavourites.nl en lees hier ons interview met eigenaresse van Flavourites, Natascha. Flavourites Live bezoeken? Bestel hier jouw kaartje!