Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > IEUW: Dit gebeurt er met je huid als je met al je make-up op gaat slapen

IEUW: Dit gebeurt er met je huid als je met al je make-up op gaat slapen

IEUW: Dit gebeurt er met je huid als je met al je make-up op gaat slapen

Dat het ontzettend slecht het is voor je huid om je gezicht niet te reinigen, weet je natuurlijk al lang. Toch maken we ons er allemaal wel eens schuldig aan. Of je nu moe, lui of dronken bent, slapen met je make-up nog op is altijd een slecht idee.

Sta ons toe je nog een laatste keer te vertellen wat een viezigheid je op je poezelige huidje creëert door niet te reinigen.

1 Ontstekingen

Bultjes rond je ogen of een geïrriteerde huid bij je mondhoeken: allemaal gevolgen van een slecht gereinigde huid. Omdat je velletje gevangen zit onder lagen make-up en viezigheid, kunnen kliertjes en poriën verstopt raken. Resultaat: kleine rode bultjes of een vlekkerige en geïrriteerde huid

2 Grauwe huid

Tijdens het slapen vindt celvernieuwing plaats, waarbij je lichaam nieuwe huidcellen aanmaakt en de oude naar de oppervlakte gedreven worden. Dat is met het blote oog niet direct zichtbaar, maar als je een ophoping van oude huidcellen hebt, krijg je al snel een grauwe huid. Het licht wordt namelijk lastig gereflecteerd. Dat is ook de reden dat een gewassen gezicht er zo fris uit ziet.

3 Droge lippen

De huid op je lippen is één van de meest gevoelige plekken op je lichaam. In de winter heeft die huid het door de kou al zwaar te verduren en een nachtje slapen met je make-up op zorgt voor extra irritatie. Het resultaat? Pijnlijke gebarsten lippen!

4 Puistjes

Met voorsprong het meest bekende en het meest vervelende gevolg van in slaap vallen met foundation, blusher en concealer. Door deze lagen make-up – hoe subtiel je zelf ook denkt dat ze zijn – en de eerder genoemde opstapelende huidcellen, verstoppen je poriën. Het gevolg zijn ontstoken mee-eters en puistjes – precies waar je niet op zit te wachten tijdens het weekend.

5 Droge huid

Je huid is van nature ’s avonds het meest droog, daarom zijn veel nachtcrèmes ook wat vetter dan dagcrèmes. Die crèmes helpen een handje, maar het meeste hydrateren doet je lichaam zelf tijdens je slaap. Als er nog vuil, olie of make-up op je gezicht zit, komt dit natuurlijke proces maar lastig op gang. Als je daarnaast ook alcohol hebt gedronken, is de kans groot dat je wakker wordt met een droge, vlekkerige huid. Tip: probeer dan geen foundation te gebruiken – dat droogt de huid alleen nog maar meer uit. Beter is een goeie CC-cream.

 

 

Lees ook:

Bron: Cosmopolitan UK, afbeeldingen via Giphy