Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Ideaal voor twijfelkonten: deze tijdelijke tattoo vervaagt vanzelf

Ideaal voor twijfelkonten: deze tijdelijke tattoo vervaagt vanzelf

Ideaal voor twijfelkonten: deze tijdelijke tattoo vervaagt vanzelf

Een tattoo nemen is nogal een commitment. Je draagt het als het goed is de rest van je leven bij je, dus wil je iets kiezen wat je forever mooi blijft vinden. Maar ja: hoé weet je zeker dat je niet uitgekeken raakt op een tattoo? En wat als je een tattoo heel leuk vindt voor nu, maar twijfelt of je dat op latere leeftijd nog steeds vindt? Daarvoor is nu een oplossing: de tijdelijke tattoo. 

Bij een tijdelijke tattoo denk je misschien aan een plakplaatje dat je vroeger kreeg bij een HappyMeal of in een Kindersurprise. Deze tattoo is toch echt wat anders. De artist maakt gebruik van echte inkt en de apparatuur die ook wordt gebruikt bij normale tattoos. Het verschil is alleen dat deze tijdelijke tattoo vervaagt en na 9 tot 15 maanden helemaal verdwijnt.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Inkt breekt af

De tijdelijke tattoo is een uitvinding van tattoostudio Ephemeral in New York. ‘Het werkt net zoals bij iedere andere tattoo, dus een artiest gebruikt echte inkt en echte apparatuur’, legt bedenker Josh Sakhai uit. Het verschil is alleen dat deze tattoo’s zijn gemaakt om te vervagen. Sakhai deed er meer dan zes jaar en vijftig verschillende experimenten over om uiteindelijk de gouden formule te vinden. Hij houdt de exacte ingrediënten geheim, maar verklapt wel dat de zwarte inkt is samengesteld aan de hand van ‘bio-compatibele’ en ‘bio-absorbeerbare’ polymeren van hoge kwaliteit pigment. Met de tijd breekt de inkt af en worden de deeltjes klein genoeg om van je huid los te laten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ephemeral Tattoo (@ephemeraltattoo)

Net zoveel pijn

De tattooartists raden bij zo’n tattoo een plaatje zonder schaduwen aan, zodat de tattoo zo gelijkmatig mogelijk vervaagd. Ook is het geen aanrader om handen of voeten hiermee te tatoeëren omdat een tattoo op die plek altijd het snelst vervaagt. Tot nu toe hebben ze alleen nog de kleur zwart, maar als er in de toekomst vraag naar is, komen ze ook op de proppen met verschillende kleuren inkt. En oja: de tijdelijke tattoo zetten doet helaas dus wel net zoveel pijn als een normale tattoo zetten. Even die tanden op elkaar…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ephemeral Tattoo (@ephemeraltattoo)

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Glamour UK | Beeld: Getty