Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zó bereid je je huid voor op de aankomende lente

Zó bereid je je huid voor op de aankomende lente

Zó bereid je je huid voor op de aankomende lente

De lente begint officieel pas eind maart. Maar nu het al best lekker weer is, is het goed om je huid alvast voor te bereiden op de lente. Daarom hebben we hier een paar tips voor je op een rijtje gezet. Dan weet je zeker dat jouw huid de lente goed gaat doorstaan.

Dagcrème

Het wisselen van dagcrème is de eerste tip. In de winter heeft je huid veel hydratatie nodig. Hierdoor kan je in de winter beter een vettige crème gebruiken die de natuurlijke olieproductie van de huid stimuleert. In de lente heb je die olieproductie niet extra nodig, waardoor je beter voor een lichtere dagcrème kunt gaan. Het beste is een lichtere crème te kiezen, die de de huid meer laat ademen en daarnaast ook hydrateert.

Zonnebrandcrème

Eigenlijk zou je zonnebrandcrème het hele jaar moeten gebruiken. Dit wordt door veel mensen vergeten. Zorg er in elk geval voor dat als de eerste zonnestralen doorbreken, je zonnebrand gebruikt. Elke dag, ook al ga je die dag maar heel even naar buiten. Ben je iemand die zonnebrandcrème snel vergeet op te doen? Gebruik dan een dagcrème die een spf (Sun Protection Factor) bevat.

Checken van producten

Grote kans dat je nog een zonnebrandcrème van vorig jaar hebt staan. Het is dan verstandig om de houdbaarheidsdatum te controleren. Als de datum verstreken is, doet de crème zijn werk niet meer goed. Op zonnebrandcrème staat meestal hoe lang het product houdbaar is. Vaak zie je dan 6M (zes maanden) of 12M (12 maanden) staan. Het is ook slim om de rest van je verzorgingsproducten te controleren.

Foundation

Die foundation kan weer de kast in! Voor je huid is het namelijk beter om geen foundation te gebruiken. Als alternatief kun je beter voor bijvoorbeeld BB-crème kiezen. Wil je toch liever je foundation op? Dan moet je dat natuurlijk vooral doen. Het is dan verstandig om voor een water-based foundation te kiezen. Die zijn namelijk niet zo dik als een normale foundation, waardoor je huid alsnog kan ademen.

Water drinken

Het hele jaar door is het belangrijk om genoeg water te drinken. Je huid bestaat namelijk voor 80 procent uit water. Door voldoende water te drinken, houd je je huid gezond en zorg je ervoor dat je huid niet uitdroogt. Zodra het warmer wordt, is dit extra belangrijk, want als het warmer wordt, verlies je meer vocht. Dus vergeet niet te blijven drinken!

Lees ook
Nu we weer bíjna mogen: voor deze nageltrends wil je nú nog een behandeling inplannen

Peeling

De huid heeft de afgelopen maanden veel verschillende weersomstandigheden meegemaakt. Het is daarom belangrijk om dode huidcellen te verwijderen en met een schone huid de lente te beginnen. Door te peelen maak je je huid weer helemaal fris en klaar voor de lente!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.