Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Less is more: je zou eigenlijk maar twee keer per week moeten douchen

Less is more: je zou eigenlijk maar twee keer per week moeten douchen

Less is more: je zou eigenlijk maar twee keer per week moeten douchen

De gemiddelde Nederlander stapt omgerekend vijf keer per week onder de douche; meer dan om de dag, dus. Dat zal je misschien niet verbazen. Maar wist je dat je eigenlijk net zo goed een of twee keer per week kunt douchen? Onderzoekers ontdekten dat hoe meer hoe beter, hier niet op gaat. 

Douchen om schoon te worden

De reden dat we gaan douchen, is om schoon te worden. Dan is het de grootste onzin om iedere 24 uur onder de douche te stappen, want zo vies worden we over het algemeen niet (uitzonderingen daargelaten). Verschillende hoogleraren en onderzoekers, waaronder Dr. Elaine Larson van de Columbia University School of Nursing, zegt dat we vooral douchen om schoon te vóelen. Maar dat is dus helemaal niet per se zo.

Hoe vaak douchen?

Integendeel: je wordt er helemaal niet schoner van. Het douchen zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. En op een droge huid, hopen bacteriën zich juist weer sneller op en dat zorgt ervoor dat je eerder last hebt van irritaties en infecties van buitenaf. Volgens dermatoloog Mary Stevenson uit New York moet je om te bepalen hoe vaak je eigenlijk echt moet douchen, vooral kijken naar basale dingen. Wat is je leefstijl (sport je veel?), hoe snel wordt je huid vettig, hoeveel je zweet en hoe je ruikt.

Wel dagelijks douchen? Let dan hier op

Nu is dagelijks even afspoelen onder de douche niet het grootste drama dat je kunt gebeuren op beautygebied, zo vertelt dermatoloog Melissa Piliang aan Bedrock. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je niet allerlei producten gebruikt die een agressieve werking hebben op je huid. Natuurlijke producten of iets zelf maken, is dan toch een betere optie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bedrock, Margriet | Beeld: Getty