Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Zo herken je migraine én wat kun je er tegen doen?

Zo herken je migraine én wat kun je er tegen doen?

Zo herken je migraine én wat kun je er tegen doen?

1 op de 5 Nederlands heeft wel eens last gehad van migraine. Een hoofdpijn die plots op komt zetten en zo heftig lijkt te zijn, dat de enige oplossing in bed duiken is met alle gordijnen potdicht. Grote kans dat het migraine is. Maar hoe herken je dit en vooral: hoe ga je ermee om?

Flair samen met Excedrin

 

Grip op migraine met Excedrin
Mocht je vaak last hebben van migraine, waardoor je soms misschien wel een hele dag uitgeschakeld bent en niets van je to-do lijstje kunt afmaken, dan is Excedrin misschien een oplossing voor jou. Excedrin is een vrij verkrijgbaar zelfzorggeneesmiddel voor het behandelen van migraine. Door de samenstelling van Excedrin: acetylsalicylzuur, paracetamol en cafeïne, verlicht het de symptomen van migraine, zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. Zorg ervoor dat je Excedrin inneemt bij de eerste symptonen. Voor meer informatie, vraag advies aan je drogist, apotheker en huisarts.

111815300

Vormen van migraine
Maar wat is migraine eigenlijk? Migraine is een aandoening waarbij hoofdpijnaanvallen gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen. Soms kan de migraine zo hevig zijn dat je je het liefst afzondert en geplande activiteiten afzegt. Nu zijn er wel verschillende gradaties en vormen van migraine. Een gewone migraine aanval bestaat voornamelijk uit zware hoofdpijn. Soms komt de migraine vooral voor tijdens de menstruatiecyclus, dan noem je dit menstruele migraine.

103057838_20

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord van een migraine aanval, en misschien heb je het zelfs aan den lijve ondervonden. We kunnen er kort of lang over zijn, maar een ding is zeker: het is geen pretje! De kenmerken van een aanval kunnen vaak in 4 fases verdeeld worden:

1. Waarschuwingsfase
Ongeveer de helft van de mensen die lijden aan migraine worden kort tevoren gewaarschuwd voor een migraineaanval. Waarschuwingstekenen kunnen onder andere stemmingsveranderingen, overgevoeligheid voor prikkels of een verstoorde slaap zijn.

2. Aurafase
Deze fase, die 5 tot 60 min duurt, komt niet bij iedereen met migraine voor. Auraverschijnselen komen meestal langzaam op gang en gaan altijd volledig over. Kenmerken van de aurafase zijn: zien van lichtflitsen, vlekken of sterretjes, gezichtsvelduitval en tintelingen in arm of been.

3. Hoofdpijnfase
Deze fase kenmerkt zich soms door heftige, meestal kloppende, hoofdpijn, vaak aan één kant (vaak de voorkant of aan de slaap) die veel mensen in bed houdt. Bijverschijnselen van de hoofdpijn zijn misselijkheid en/of braken en/of overgevoeligheid voor licht en geluid. De hoofdpijnfase duurt (onbehandeld) ongeveer 4 tot 72 uur.

4. Herstelfase
Na een onbehandelde migraineaanval kunnen mensen die last hadden van migraine zich nog enige dagen vermoeid, licht geprikkeld, ‘leeg’, en minder geconcentreerd voelen.

Waar te koop?
Het is handig altijd een Excedrin in je tas te hebben. Wanneer je de waarschuwingsteken krijgt ben je voorbereid en kun je direct Excedrin innemen. Je koopt Excedrin bij de drogist of apotheek in een verpakking van 10 of 20 tabletten.

Laat migraine je niet tegenhouden en krijg grip met Excedrin! Zie voor meer informatie: http://www.excedrin.nl/

Excedrin is een geneesmiddel. Niet gebruiken bij kinderen < 18 jaar, in geval van overgevoeligheid aan acetylsalicylzuur of andere niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen, bij maagpatiënten, tijdens de zwangerschap, bij inname van > 15 mg methotrexaat p/week. Lees voor gebruik de bijsluiter. GSK Consumer Healthcare CHNL/CHXCDRN/0025/16 / KOAG 309-0816-1335