Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Deze hack om tanden te bleken werkt volgens tandartsen wél

Deze hack om tanden te bleken werkt volgens tandartsen wél

Deze hack om tanden te bleken werkt volgens tandartsen wél

Je tanden bleken is vaak een duur grapje. Je kunt ook goedkope(re) strips kopen, maar die hebben weer als risico dat je er gevoelige tanden van krijgt. Dan kun je ook nog experimenteren met huis- tuin- en keukenmiddeltjes. Dat klinkt tricky, maar volgens tandartsen is de volgende TikTok-hack wel het proberen waard. 

Kiwi en komkommer

Op de boodschappenlijst: kiwi, komkommer en zuiveringszout. TikTokker Armen Adamjan haalde meer dan 219.000 views met zijn tip voor wittere handen. Haal het trucje twee keer per week uit en je hebt een stralend wit gebit, belooft hij.

Licht schurende werking

Verwacht geen verblindende Gerard Joling-smile, maar zeker een verschil zegt tandarts Joseph Field. De kiwi en de komkommer verwijderen vlekken van je tanden waardoor ze er witter uit zien. Het oplichtende effect is vooral te danken aan de licht schurende werking van zuiveringszout gecombineerd met het fruitzuur van komkommer en kiwi. Alle ingrediënten samen zorgen voor een ultraschoon gebit.

Zolang je dit niet iedere dag doet is de hack niet alleen effectief, maar ook veilig, zegt Field. Zijn advies? Doe het tien dagen achter elkaar een keer per dag. Daarna houd je het bij door een tot twee keer per maand je tanden te poetsen met het goedje. Als je regelmatig koffie, (rode) wijn, jus d’orange of andere sapjes drinkt, ga je geheid het verschil zien.

Aan de slag? Armen doet het voor.

 

@creative_explainedCucumber Kiwi Magic 🤩🌱 #whiteteeth #lifehack #hack #trick #tips #teethwhitening #natural #learnfromme #alwayslearning #magic #teeth #diy #wow #hacks♬ HipHop – Instrumental – Glad2Mecha & Ill Treats

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bustle | Beeld: Getty