Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Huh? Blijkbaar kun je je haar dus het beste wassen vóór je naar de gym gaat

Huh? Blijkbaar kun je je haar dus het beste wassen vóór je naar de gym gaat

Huh? Blijkbaar kun je je haar dus het beste wassen vóór je naar de gym gaat

Het lijkt ons nogal logisch dat je je haar wast nádat je gesport hebt. Want wat heb je eraan om jezelf met een schone coupe in het zweet te werken? Toch blijkt nu dat we ons haar beter kunnen wassen voordat we de sportschool induiken. 

Haar wassen voor het sporten

Haarstlylist Larua Courtie vertelt aan Stylist: “Het is een heel goed idee om je haar voor het sporten te wassen. Dit is omdat de olie die je van nature produceert tijdens het sporten je haar kan conditioneren.” Maar, kanttekening, als je je haar zo min mogelijk wast, kun je wel beter voor na het sporten gaan. “Overmatig zweten op de hoofdhuid kan langdurige droogheid veroorzaken en je haarzakjes verstoppen.”

Na het sporten alleen afspoelen

Zie je het niet zitten om je haar niet te wassen na het sporten, maar wil je wel wat tijd besparen? Dan kun je ook voor een natuurlijk beachsaltspray gaan, zo legt celebrity styliste Riawn Capri uit aan Well and Good: “Als je erover nadenkt is het logisch: als je zweet, komt er zout vrij. En als je dan in de douche springt en alleen water gebruikt, krijg je water met zout. Hetzelfde ingrediënt wat er gebruikt wordt bij beach sprays, dat is ook gewoon zout water.” Ha! Goedkope variant.

Lees ook: 
Waarom krijgen we grijs haar? (En dít kun je doen om dat proces te vertragen)

Sporten bevordert haargroei

Courtie doet nog een opvallende uitspraak: regelmatig sporten, kan de natuurlijke haargroei bevorderen. Omdat je hartslag om hoog gaat van al die burpees en andere gekke capriolen die we uithalen tijdens een uurtje in de gym, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. En dat zorgt er weer voor dat er meer voedingsstoffen en zuurstof naar je hoofdhuid gaan, waardoor je haar sneller groeit. Kortom: wil je een mooie bos? Ga dan sporten en was je haar niet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well and Good, MarieClaire | Beeld: Getty Images