Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zó verwijder je zelf je gerstekorrels op een makkelijke manier

Zó verwijder je zelf je gerstekorrels op een makkelijke manier

Zó verwijder je zelf je gerstekorrels op een makkelijke manier

Een gerstekorrel ontstaat doordat je vocht tekort komt. Zo’n gerstekorrel is een wit korreltje onder de huid, die ontstaan is in een talg- of zweetklier. Het witte buitje is dan vaak gevuld met keratine. Het witte buitje zit meestal bij je oog, maar kan ook op vele andere delen van het gezicht voorkomen. Het buitje ‘uitknijpen’ gaat helaas niet, omdat het vaak te diep onder de huid zit. Maar hoe kun je gerstekorrels dan wel verwijderen? Lees snel verder voor alle tips.

Tip voor het verwijderen

Gerstekorrels zijn niet gevaarlijk. Ook gaan ze zelf na een tijdje weer weg. Maar als je ze toch heel graag weg wilt hebben dan kan dat. Zelf een gerstekorrel verwijderen kan alleen als je steriele materialen gebruikt. Als je dat niet doet kan er misschien een infectie ontstaan. Wil je zeker weten dat het goed gebeurt? Laat het dan door een professional doen. Als je het liever zelf doet is het heel belangrijk dat je het voorzichtig doet. Als je dat niet doet kun je later kleine littekens of vlekjes op je gezicht blijven zien.

Lees ook
Dankzij dít keukenmiddel ben je razendsnel van die megavervelende pukkel af

Gerstekorrel verwijderen

1. Gebruik een schone warme washand om de huid eerst los te weken.

Voordat je begint was je eerst je handen met zeep en droog je ze ook weer goed af. Zorg ervoor dat de huid rond de gerstekorrel losweekt. Dit kun je doen door een schone warme washand op het plekje op je gezicht te leggen. Hierdoor zullen de volgende stappen makkelijker gaan om je gerstekorrel te verwijderen.

2. Maak de gerstekorrel goed schoon.

Zorg ervoor dat de huid rond de gerstekorrel schoon is. Dep met een watje warm water op de gerstekorrel. Wil je meer gerstekorrels verwijderen? Zorg er dan voor dat je één watje per gerstekorrel gebruikt.

3. Gebruik een steriele naald.

Je hebt een steriele naald nodig voor het verwijderen van gerstekorrels. Steek de naald door de bovenkant van de gerstekorrel heen. Let er wel goed op dat je door de bovenste laag van je huis bent, anders kun je de korrel er niet uithalen. Haal daarna de naald eruit en pak een schoon watje om de korrel er uit te halen. Kom er ook niet met je handen aan en zorg ervoor dat je het wondje goed schoon houdt.

Let op: Wees heel voorzichtig als je een gerstekorrel gaat verwijderen. Het meest veilige is om je huisarts of de schoonheidsspecialiste te raadplegen. Zij kunnen het dan voor je verwijderen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images