Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Aha! Dit zijn de voordelen van haren föhnen op de koude stand

Aha! Dit zijn de voordelen van haren föhnen op de koude stand

Aha! Dit zijn de voordelen van haren föhnen op de koude stand

De eeuwige discussie: je haar warm of koud föhnen? Alles voor de perfecte coupe die lang houdt? Wij leggen uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

Er zit natuurlijk niet voor niets ook een knop voor koud blazen op een föhn. Wil je je haar niet beschadigen maar toch föhnen, dan is het verstandig deze knop te gebruiken.

Warme stand

Om je haar eerst zo goed mogelijk droog te krijgen, föhn je je haar met de warme stand. Je haar met koude lucht drogen duurt ontzettend lang en daarom werkt warmte beter. Een andere manier van drogen is door het natuurlijk aan de lucht te laten drogen. ‘Om je haar zo min mogelijk te beschadigen’, adviseert Ferry Loeve, eigenaar van Het Haartheater, ‘is het slim om toch je haar zoveel mogelijk met alleen koude lucht te föhnen.’

Pluizen en glans verliezen

Naast dat de warme stand slecht is voor je haar, heeft de warme stand nog een nadeel. Door de warmte gaan de schubben van je haar open staan, waardoor je haar kan pluizen en glans verliezen. Dat is natuurlijk het laatste wat we willen. Wil je dit voorkomen, dan wordt aangeraden geen opzetstuk op de föhn te zetten. Zonder opzetstuk kan de warmte goed over het haar worden verspreid.

Föhnsessie eindigen

Wanneer je toch even warm hebt geföhnd, is het verstandig om de föhnsessie te eindigen op de koude stand. Let hierbij wel op dat je van bovenaf, met de richting van de haarschubben mee föhnt om ze mooi te laten sluiten. Deze stap is onmisbaar, want hierdoor blijf je mooi geföhnde haar het beste in model zitten. Mocht je krullen hebben, dan is dit ook het moment om een verzorgende spray te gebruiken.

Borsteltechniek

Voor de gevorderde föhners onderons legt kapper Ferry uit hoe je het beste je haar kan föhnen met een borstel. ‘Ook als je borstels gebruikt bij het föhnen, kun je deze techniek toepassen. Je draait de borstel in op de warme stand. Laat vervolgens afkoelen. Dit kun je doen aan de lucht, maar ook op de koude stand van de föhn. Op die manier blijft je slag ook beter zitten.’

Lees ook
Stijltang-liefhebbers opgelet: ‘Zoveel keer per week maximaal je haren stijlen’

Extra tip

Wellness Academy heeft dè tip om je haar zo mooi mogelijk te houden: droog je haar met een T-shirt in plaats van een handdoek. De gladde textuur van het T-shirt zorgt voor zo min mogelijk wrijving.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images