Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Ga je sporten? Was dan éérst je haren

Ga je sporten? Was dan éérst je haren

Ga je sporten? Was dan éérst je haren

De meeste denken dat je het beste kunt douchen na het sporten, want dan was je al het zweet van je af en ruik je lekker fris. Toch schijnt het beter te zijn om eerst je haren te wassen voor het sporten. Daar zijn verschillende redenen voor. 

De haren wassen voor sporten-methode klinkt best handig. Stel, je wil gaan hardlopen voordat je moet werken. Dan spring je eerst nog onder de douche en daarna kun je hardlopend naar werk toe. Al gaat dat wel stinken op kantoor, misschien toch niet heel handig. Maar waarom is het dan goed om eerst je haar te wassen?

Eerst wassen, dan zweten

Het lijkt de omgekeerde wereld, maar volgens haarstylist Lara Courtie kan het toch echt. De olie die tijdens het bewegen naar boven komt, is juist goed voor je haar. Natuurlijke olie kan de toestand van je haar verbeteren. Minder droge puntjes, maar je voelt je ook fris en fit voor het sporten. Twee vliegen in één klap!

Let op

Goed om te weten dat zweet goed is voor je haar, maar het is niet voor iedereen even relevant. Als je nou niet heel vaak je haar wast, dan kan je wel beter na het sporten je haar wassen. Te veel zweten en niet schoonmaken kan droge huid veroorzaken en dus ook op je hoofdhuid. Daarnaast is het ook niet goed voor de haarzakjes. Die kunnen gaan verstoppen.

Dus, stel je wilt deze truc proberen. Was dan wel regelmatig je haren, om de droge huid te voorkomen en je haren te laten stralen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: vriendin.nl | beeld: GettyImages