Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dit is waarom je al je nieuwe kleren eerst moet wassen

Dit is waarom je al je nieuwe kleren eerst moet wassen

Dit is waarom je al je nieuwe kleren eerst moet wassen

Als je iets nieuws hebt wil je je vondst natuurlijk direct aan de wereld showen. En dus knip je het kaartje eraf en trek je je nieuwe liefde direct aan. Maar, ho wacht, het is beter om verstandig te zijn en je nieuwe kleren eerst te wassen. Saaaaai, we know.

Waarom dan? We hebben wat goede redenen voor je op een rij gezet. Tip: als je iets aan het eten bent, lees dit dan een een andere keer.

Achterbijfsels

Als je een nieuwe broek thuis gestuurd krijgt, of uit het kledingrek in de winkel pakt, voelt het natuurlijk alsof jij de eerste bent die het aantrekt. Het ruikt immers nog helemaal nieuw. Maar helaas: grote kans dat er al legio vrouwen zijn die het kledingstuk door hun handen hebben laten gaan.
Een Amerikaanse tv-show Good Morning America kocht veertien kledingstukken en liet die onderzoeken door een wetenschapper. Wat hij vond? Komt-ie: slijm, vaginale afscheiding, huidbacteriën en zelfs poepresten.

Chemicaliën

Op nieuwe kleren zitten daarnaast achterblijfsels van chemische stoffen die gebruikt zijn bij het maken van het kledingstuk. Het Franse Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Voedsel, Milieu en Arbeid deed daar vorig jaar onderzoek naar. Zij kwamen erachter dat een vijfde van alle kleding giftige, huid-irriterende of zelfs kankerverwekkende stoffen bevat. Nog meer reden voor een wasbeurtje van je nieuwe outfit.

Lees ook: 4x wastips voor een zachte badjas (en zo vaak moet je ‘m wassen)

Onhandig

Hoe zit het dan met de kleren die je past in de winkel? Tjsa, daar zitten dit ‘heerlijks’ natuurlijk ook allemaal op. De enige oplossing is de stukken die je in de winkel past, over je eigen kleren aan te trekken. Maarja, twee broeken over elkaar is geen pretje. Shoppen met een panty aan dan maar?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Gezondheidsnet | Beeld: iStock