Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Deze gezondheidsketen verkoopt voortaan geen sheet masks meer

Deze gezondheidsketen verkoopt voortaan geen sheet masks meer

Deze gezondheidsketen verkoopt voortaan geen sheet masks meer

Als je gezichtshuid geïrriteerd, droog of juist iets vettig is, is een sheet mask heerlijk. Het verkoelt, kalmeert en laat je huid achter met een beeldige glow. De wegwerpbare in serum gedrenkte tissues zijn namelijk niet bepaald milieuvriendelijk. 

Milieuvriendelijkere gezichtsverzorging

Om exact die reden besloot Holland & Barrett de sheet masks niet meer te verkopen. Nu je je gezicht kunt wassen met herbruikbare pads, bamboe rietjes en herbruikbare bekers een opmars maken, is het eigenlijk  gek om zo’n product dat je één keer gebruikt en dan weggooit te gebruiken. De gezondheidsketen hoopt door het stoppen met het verkopen van de maskers klanten aan te moedigen te gaan voor een milieuvriendelijkere gezichtsverzorging.

Dat sheet masks zo populair zijn, is niet gek. De huidverzorgingstrend kwam ooit overgwaaid vanuit Korea en is al een tijd ook in Nederland overal verkrijgbaar. Holland & Barrett schatten dat de verkoopwaarde van de maskers in 2025 rond de 430 miljoen euro ligt.

Duurzamer beautyregime

Dat betekent dat er in dit jaar een miljoen sheet masks worden weggegooid. En dat kan niet, vindt beauty trading director Joanne Cooke van de keten. ‘Sheet masks kunnen maar één keer gebruikt worden en passen dus niet langer bij onze bewuste schoonheidsethiek.’

‘We weten dat onze klanten milieubewust zijn, en hopen dat deze stap het voor hen een beetje gemakkelijker maakt om hun beautyregimes duurzamer te maken. We moedigen hen aan om zich bij onze #notanothersheetmask-beweging aan te sluiten en beloven over te stappen op duurzamere opties’, zegt ze tegenover HLN.

Een masker in een plastic tube is hoe dan ook beter omdat je het meerdere keren kunt gebruiken. Nóg beter is het natuurlijk wanneer dat masker in een recyclebare tube zit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Getty