Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > De haarkleur die je dit voorjaar wilt: caramel melt balayage

De haarkleur die je dit voorjaar wilt: caramel melt balayage

De haarkleur die je dit voorjaar wilt: caramel melt balayage

Heerlijk, we kunnen weer naar de kapper. En dus is het even speuren naar de mooiste coupe voor dit voorjaar. Is het bruin, blond, een mix, of toch zwart haar? De caramel melt balayage is dé haarkleur die je wilt dit jaar.

De naam zegt het al: lekker een zoete, warme kleur.

Eigen haarkleur houden

Het is een combinatie van bruin met blond, maar dan wel de warmte erin. Het belangrijkste aan de kleurencombinatie is dat je zowel highlights als lowlights laat zetten. Je wilt een zo natuurlijk mogelijke kleur creëren, of je nu zwart haar hebt of een brunette of blondine van jezelf bent. Dit past bij alle haarkleuren: ook rood haar doet mee. Je moet het zo zien: je eigen haarkleur blijft de basis, maar je laat door je haar heen highlights zetten in nét een tint lichter dan je hebt. Dus donkerbruin haar geeft lichtbruine highlights.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAIR COLORIST (@lorena_regidor)

Onderkant het lichtst

Daarnaast laat je ook lowlights zetten voor het natuurlijke effect: die passen goed bij je eigen haarkleur en verdeel je door je lengte heen. De uiteindes van je haar mogen het lichtst zijn van je hele coupe, vandaar de naam ‘balayage’. Je bovenkant is het donkerst. Zorg er wel voor dat je de highlights door je hele haar laat zetten, niet alleen aan de onderkant.

Durf ook eens voor wat meer koperkleur als highlight te gaan, dat is helemaal hot in 2022 en kan bij zowel bruin als blond haar mooi staan:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melissa Delgado (@glamourby_melissa)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ande Eaton (@andemaemade)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NU Style Salon (@nustylesalon)

Bron: Instagram | Beeld: Getty Images