Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dankzij deze 8 tips blijft je bruine kleurtje langer zitten

Dankzij deze 8 tips blijft je bruine kleurtje langer zitten

Dankzij deze 8 tips blijft je bruine kleurtje langer zitten

Je hebt lang gespaard voor dat mooie bruine kleurtje. En dat wil je natuurlijk liefst zo lang mogelijk nog behouden. Met deze tips & tricks blijf je langer bruin en geniet je tot het einde van de zomer nog van je Teint-Tropez.

 

  1. Do not wax!

Zien je benen ein-de-lijk een beetje bruin? Wax ze dan zeker niet. Als je de hars van je benen rukt, komen niet alleen je haartjes mee, maar ook het bovenste laagje van je huid. Gebruik dus beter tijdelijk een scheermesje om je benen haarvrij te houden.

  1. Mango maniac

Bètacaroteen is de vitamine die oranje en gele groente- of fruitsoorten hun karakteristieke kleur geeft. De stof, die je ook terugvindt in mango’s, mandarijnen, wortelen en veel koolsoorten, zou een antioxidant zijn en je huid beschermen tegen vrije radicalen. Het directe effect? Dezelfde gloed als die van een gebruinde huid, maar dan van binnenuit.

  1. (Sp)oil yourself!

Vervang tijdens de zomermaanden je douchegel door een doucheolie of douchecrème. Die zijn veel zachter en hydrateren je huid optimaal. Een goedkope douchegel heeft vaak de neiging om je huid uit te drogen, waardoor ze sneller vervelt en jij meteen je bruine kleurtje verliest.

  1. Waterrat

Ja ja, je weet het wel: anderhalve liter water per dag is een must. Het is niet alleen goed voor je lijf, het heeft ook een positief effect op je huid. Een huid die van binnenuit goed gehydrateerd wordt, ziet er stralender, egaler en mooier bruin uit.

  1. Een koude douche

Was je met koud of lauw water. Warm water dehydrateert je huid, waardoor ze sneller gaat vervellen en jij weer een bleekscheetje wordt.

  1. Wit wérkt

Dresscode? Wit! Geen kleur die beter contrasteert en je bruine tintje accentueert dan wit.

  1. Wellness, nietes

Staat er een dagje wellness op de planning? Uitstellen! Sauna’s en bubbelbaden halen een fijn laagje van je huid en zijn dus nefast voor je bruine tintje.

  1. Smeren²

Het trucje bij uitstek om je zomerse kleurtje te behouden? Smeren, smeren en nog eens smeren! Hul jezelf in zo veel mogelijk hydraterende crèmes en/of oliën en dat minstens twee keer per dag.

 

Lees ook: