Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Beste nieuws van de dag: een dagje sauna is net zo gezond als een flinke work-out

Beste nieuws van de dag: een dagje sauna is net zo gezond als een flinke work-out

Beste nieuws van de dag: een dagje sauna is net zo gezond als een flinke work-out

Soms komt ons nieuws ter ore waar we dolblij van worden. Want als jij jezelf twee keer per week staat af te beulen in de sportschool, kun je dus net zo goed twee dagen per week naar de sauna gaan. Een ontspannen dagje sauna blijkt namelijk net zo gezond te zijn als een flinke, zweterige work-out (oké, misschien werkt het niet helemaal zo, maar dat is wel wat ons selectieve geheugen ons heeft verteld). 

Sauna of work-out?

Als je die vraag aan mensen stelt, is de kans groot dat ze gaan voor de sauna. En wat schetst nu de verbazing? Uit onderzoek blijkt dat een dagje sauna nét zo gezond is als een flinke work-out. Een dagje zweten in de sauna heeft veel gezondheidsvoordelen. Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de huid krijgt een heerlijke glow, net als bij een sportlesje. Daarnaast worden pijlijke spieren herstelt en zeg nou zelf: we hebben toch allemaal liever dat spieren herstellen in plaats van dat ze de dag daarna nog meer pijn doen?

Lees ook: 
Heb je een hekel aan sporten? Gefeliciteerd! Dan ben je een leuk mens

Onderzoek naar effecten

Hoe de onderzoekers hier precies achterkwamen? Er werd gekeken naar de hartslag en bloeddruk van de deelnemers. Ze gingen 25 minuten de sauna in en daarna werden de waardes gemeten. En die bleken dus exact gelijk aan mensen die een halfuur hadden gefietst! En de lange termijn effecten van de sauna lijken hetzelfde als die van sporten (dat je minder calorieën verbrandt dan met een work-out laten we even achterwege). Dus wat mij betreft: als de wetenschap het zegt, dan is dit echt het beste excuus om je vriendin aanstaande zaterdag mee te slepen naar de sauna, in plaats van een work-outklasje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: vriendin | Beeld: Getty Images