Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 2022 wordt hét jaar van de brunettes

2022 wordt hét jaar van de brunettes

2022 wordt hét jaar van de brunettes

Blondes have more fun? Niet voor lang meer! Steeds meer celebs zijn te zien met bruine lokken. En dat is ook de verwachting van het straatbeeld. Want 2022 wordt hét jaar van de brunettes.

Trendy

“Totale transformaties van blondines naar brunettes zijn inderdaad extreem trendy geweest. Je kan het vergelijken met het proberen van een andere persoonlijkheid”, vertelt Sharon Dorram, een kapster uit New York, aan The New York Times.

De plotselinge verandering van lichte naar donkere haarkleuren heeft waarschijnlijk te maken met, jawel: de pandemie. Het AD schrijft dat iedereen verlangt naar verandering en warmte. Ook benoemt het AD dat er door de coronacrisis een opkomst van natuurlijke schoonheid is, wat inhoudt dat men steeds meer natuurlijke vormen omarmt en dus ook natuurlijke haarkleuren.

Lees ook:
New year, new hair: dit zijn de leukste haartrends van 2022

Gen Z

Een andere kapper uit New York geeft nog een mogelijke verklaring aan The New York Times. “Generatie Z is zich nu meer bewust van gezondheid en gezond leven. Ik zie de gezonde brunettes als dé trend voor het nieuwe jaar. Veel van mijn cliënten vinden dat bruin haar hen een krachtig en sterk gevoel geeft”, aldus Franck Izquierdo aan The New York Times. Inderdaad: hooggeblondeerd haar ziet er vaker wat ‘dooier’ en droger uit. Bruin haar = gezond haar.

In ieder geval is er genoeg keus als het gaat om bruine haarkleuren. Zo kun je kiezen voor een mix tussen blond en bruin, genaamd bronde. Ook is er violet brunette, chocolademelk, Coca-Cola, pumpkin-spice, hazelnootbruin, mushroom brown en nog veel meer. Voor welke van de 50 tinten bruin ga jij dit jaar?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: BrunoPress