Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zó gebruik je zilvershampoo in geblondeerd natuurlijk blond haar

Zó gebruik je zilvershampoo in geblondeerd natuurlijk blond haar

Zó gebruik je zilvershampoo in geblondeerd natuurlijk blond haar

De must-have voor alle blondines onder ons: zilvershampoo. Door invloeden van buitenaf, maar ook te vaak wassen en gebruik van veel hitte styling kunnen je blonde lokken soms geel uitslaan. Gelukkig is er een redder in nood en helpt een goede zilvershampoo om de warmte gloed uit je haar te krijgen. Weg met die gele lokken. Hallo mooie blonde coupe! Hoe je dat het beste kunt doen leggen we je graag uit.

Hoe werkt zilvershampoo?

In een zilvershampoo aka paarse/blauwkleurige shampoo zitten blauwe én paarse kleurpigmenten, die een brassy (koperkleurige gloed) en yellowish (geelheid) effect in je lokken tegenaan. Ofwel je haarkleur tijdelijk koeler maken. Dat zit zo: volgens de logica van complementaire kleuren staan gele en oranjekleuren tegenover blauw en paars in het kleurenwiel. En dus heffen ze elkaar op als ze samen gebruikt worden. Dit werkt zowel op platina, (assig of donker) blond, wit, grijs of pastel gekleurde lokken.

Hoe gebruik je het?

De beste aanbrengtruc: masseer de zilvershampoo lichtjes over je hoofdhuid en in de lengte en punten van je lokken, precies op de gele zones. Fyi: er zijn veel verschillende soorten zilvershampoos. Krachtige formules met sterk corrigerende kleurpigmenten, of milde sulfaatvrije met hydraterende eigenschappen. Was je lokken dan eerst met een normale shampoo, zodat je haar de pigmenten beter kan opnemen. Spoel de boel goed uit, aangezien je haar anders lavendelkleurig uitslaan. En vergeet ook niet je handen te wassen dus.

Is je haar van nature blond, grijs of wit? Laat ‘m dan maximaal één minuut intrekken. Als je blonde kleur uit een pakje verf komt, kun je ‘m maximaal vijf minuten laten inwerken. Assig bijna grijs? Laat ‘m iets langer zitten. Scan voor de zekerheid altijd de inwerktijd op de verpakking. Inschattingsfoutje gemaakt? Kwestie van twee keer wassen met een normale shampoo en die violetkleurige gloed is gone. Je ziet het: zilvershampoo gebruiken vergt enige precisie.

Zilvershampoo op droog haar

Net zoals een normale shampoo, gebruik je zilvershampoo niet op droog haar. Je brengt de zilvershampoo aan als je haar nat is, en je laat ‘m net even iets langer intrekken voor het beste resultaat. Zilvershampoo op droog haar is toch echt een no go.

Bruin haar

Werkt zilvershampoo ook op bruin haar? Jazeker, een zilvershampoo speciaal bedoeld voor bruin of donker haar kan óók in bruin haar warme geeltonen vervagen, zeker als je highlights hebt. Het effect van zilvershampoo op bruin haar is hetzelfde als wanneer je een paarse shampoo op blond haar gebruikt. Hoe donkerder je haar, hoe minder het effect van zilvershampoo is.

Hoe vaak gebruik je een zilvershampoo?

Elke dag je haar met een zilvershampoo wassen? Geen. Goed. Plan. Als je een koele kleur met grijstinten hebt, kun je ‘m prima twee tot drie keer per week gebruiken. Anders is om de drie of vier wasbeurten meer dan genoeg. Droge, of beschadigde lokken? Was je er haar dan maximaal één keer in de week mee. In de tussentijd gebruik je trouwens gewoon haarverzorgingsproducten die passen bij jouw haartype.

Lees ook
De favoriete highlighter van Meghan Markle kost nog geen tientje

Paarse conditioner of masker

Allerdrie doen eigenlijk precies hetzelfde: je eigen kleur een stukje koeler maken. Het enige verschil is dat de één – net zoals bij normale haarproducten – meer verzorging biedt dan de ander. Voelt je haar droog aan nadat je het gewassen hebt met een zilvershampoo, probeer dan eens een paarse conditioner (in de lengte en punten) of masker met extra verzorgende ingrediënten. Of gebruik je normale conditioner na de zilvershampoo.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash