Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Altijd al willen weten: dit is waarom broekzakken van vrouwen kleiner zijn dan die van mannen

Altijd al willen weten: dit is waarom broekzakken van vrouwen kleiner zijn dan die van mannen

Altijd al willen weten: dit is waarom broekzakken van vrouwen kleiner zijn dan die van mannen

Een man stopt van alles in zijn broekzak, maar wij vrouwen moeten echt een tas meenemen. Want een lippenstift, tampon, portemonnee en telefoon passen echt niet in je broekzak. In 40 % van de gevallen past een gemiddelde telefoon niet in vrouwenbroekzakken, meldt het NRC. Waarom zijn de broekzakken van vrouwen kleiner dan die van mannen?

Taille

Even terug in de tijd: tijdens de Franse revolutie aan het einde van de achttiende eeuw veranderde de mode voor vrouwen. Er werd meer taille aangebracht in vrouwenkleding om vrouwen smaller te laten lijken. Daarom werden de zakken ook een flink stuk kleiner gemaakt. Hierop volgend kwam ook de handtas voor vrouwen in de mode. Slim bedacht van de fashionindustrie.

 Lees ook
Oh no: wat te doen bij vieze geurtjes in pas gewassen kleding?

Handtassen

Inmiddels zijn de zogenaamde kledingeisen voor vrouwen een stuk vrijer. Toch zijn die kleine broekzakken nog steeds een ding. Experts vertellen aan het NRC dat dat komt door de kledingindustrie. Zij blijven de broekzakken voor vrouwen expres klein maken, zodat ze verdienen aan handtassen. Say what!?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images