Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Aha: dit is het verschil tussen een dure parfum en een goedkopere variant

Aha: dit is het verschil tussen een dure parfum en een goedkopere variant

Aha: dit is het verschil tussen een dure parfum en een goedkopere variant

You’re never het fully dressed without perfume! Máár parfum is niet goedkoop en de prijsverschillen tussen geuren lopen enorm uiteen. Terecht? En blijft een kostbaar parfum echt langer hangen? Nee, zegt ‘de parfumdokter’. 

‘Vaak worden budgetparfums samengesteld door dezelfde neuzen die ook voor parfumerie- en nichemerken werken’, aldus Sofie Albrecht a.k.a. de parfumdokter.

Onze Belgische Flair collega’s hadden een onderonsje met Sofie (bekend van het blog Café Cosmetique) en vroeg haar naar het verschil tussen een dure en een betaalbare geur. Wat blijkt? Het verschil zit ‘m in de marketing, de verpakking en de distributie.

Lees ook:
Yes! Met deze tips blijven je gold plated sieraden langer mooi

Prima parfum voor prima prijs

Kortom: hoe lang of kort een geur blijft hangen, heeft maar weinig te maken met de prijs. Een goedkoper parfum kan daarom net zo goed zijn. “Vaak worden budgetparfums samengesteld door dezelfde neuzen die ook voor parfumerie- en nichemerken werken. Een goekope(re), synthetische molecule is daarenboven niet altijd minder verfijnd of goed dan een natuurlijke molecule. Bepaalde ingrediënten zoals citrus of witte musk zijn goedkoop en makkelijk te verkrijgen, maar daarom niet minder lekker.”

Prijs-kwaliteitverhouding

As je een geur hebt gevonden die bij je past, wil je natuurlijk dat je die zo lang mogelijk ruikt. Een eau de toilette beklijft 2 tot 4 uur. Een eau de parfum moet zeker 6 uur meegaan. Die laatste heeft ook meestal de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast gaat een frisse citrusgeur minder lang mee dan een zwaardere, oriëntaalse geur. Good to know!

Droge huid

Ook je huidtype is bepalend. Op een droge huid houdt een parfum minder lang dan op een vette huid. Een goede tip om je parfum langer te laten houden, is dus eerst je huid in te smeren met een geurloze bodylotion of met een bodylotion met daarin dezelfde geur verwerkt als je parfum. Tot slot: vergeet niet een snufje te sprayen in je haar en op je kraag: textiel en haar houden een geur langer vast dan huid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties?
Schrijf je dan gratis in voor onze 
nieuwsbrief.
Bron: Flair.be | Beeld: iStock