Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 9 Franse modemeisjes die je écht moet volgen op Instagram

9 Franse modemeisjes die je écht moet volgen op Instagram

9 Franse modemeisjes die je écht moet volgen op Instagram

Misschien zit er iets in de croissants en rode wijn, of misschien is het een aangeboren talent. We zullen het nooit weten. Maar wat we wél weten, is dat Franse meisjes een kledingstijl hebben die wereldwijd geroemd wordt. 

Je ne sais quoi
De vinger leggen op wát hun kledingstijl zo bewonderenswaardig maakt, is ook al een lastig klusje. De naam die gebruikt wordt voor een look à la Parisienne, is ‘je ne sais quoi‘, wat simpelweg een uitdrukking is die staat voor een bepaalde nonchalance. Eentje die ieder Frans meisje over zich heen lijkt te hebben, en haar mysterieus, vrouwelijk en stoer tegelijk laat overkomen.

Simpel en naturel
Als je de kledingstijl van de Francaise onder een vergrootglas legt en van een afstandje naar haar looks kijkt, kun je een aantal dingen concluderen. De Franse vrouw kiest altijd voor een bepaald item waar ze flink wat geld voor neertelt, en dat kledingstuk is haar signature piece – een goed leren jasje bijvoorbeeld. Ze kiest voor rijke materialen, en lijkt haar garderobe samen te stellen uit goede basics in plaats van trend gebonden stukken. Qua make-up houdt ze het simpel en naturel. Haar haren lijken altijd ongekamd en ietwat rommelig, maar nét op zo’n manier dat het perfect zit.

De truc
En da’s waarschijnlijk precies de truc van de Francaises. Ze laten het lijken alsóf ze zo uit bed zijn gerold en zomaar wat kleding hebben aangetrokken, terwijl ze in feite best wat tijd aan hun outfit hebben besteed. Maar hoe bereik je die nonchalance, oftewel: hoe kun je iedere dag die befaamde je ne sais quoi uitstralen?

Steel de stijl
Je kunt ieder dag beginnen met het zoeken naar inspiratie op Pinterest bijvoorbeeld, en zo proberen de stijl te stelen van de Emanuelle Alts en Brigitte Bardots van de wereld. Maar je kunt het jezelf ook wat gemakkelijker maken, en simpelweg een aantal fijne Franse vrouwen volgen op Instagram. Staat niet alleen heerlijk in je feed – hoi croissants, wijn, kaas én fashion – maar is ook nog eens ontzettend leerzaam. Waan je in Franse sferen met deze 9 Francaises op Instagram en tackel die je ne sais quoi!

Caroline de Maigret, producer, model én auteur.

Emanuelle Alt, hoofdredacteur Vogue Paris

View this post on Instagram

Show "Couture" time done! ??

A post shared by Emmanuelle Alt Official (@emmanuellealt) on

Camille Charrière, blogger en schrijfster woonachtig in Londen.

Sarah Nait, blogger.

View this post on Instagram

cigarillos season

A post shared by Sarah Nait (@sarah_nait) on

Jeanne Damas, modeontwerpster en model.

View this post on Instagram

Chilling at @nathaliedumeix ? thank you @reformation ??

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Kenza, blogger.

Adelaine Rapon, blogger.

View this post on Instagram

Hot day ?? #aaxkeurparis

A post shared by Adeline Rapon (@adelinerapon) on

Garance Doré, illustrator, fotogaaf, auteur, blogger.

Daphne, Fashion, lifestyle en beauty blogger sinds 2007.

Lees ook: