Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 5x zó krijg je voller én dikker haar

5x zó krijg je voller én dikker haar

5x zó krijg je voller én dikker haar

Sure, we zijn niet allemaal gezegend met een volle haardos. Maar gelukkig kan je met simpele trucs dun, futloos haar omtoveren tot een kapsel met volume. En het kost minder moeite (dus: tijd) dan je denkt, wel zo fijn met een peuter, hond en een job. Wat jij?

Stap 1: Investeer in de juiste producten

En gebruik ook alleen die producten! Ook als je op vakantie gaat, pak jouw haarwas gear in. Shampoo en conditioner die speciaal voor futloos haar zijn gemaakt, dat heeft je dunne haar simpelweg nodig! Kanttekening: gebruik niet te veel conditioner, want dat maakt je haar (nog) slapper. De conditioner hoef je alleen in de lengtes van je haar aan te brengen.

Stap 2: Borstel je haar niet als het nat is

Blijft lastig! Met nat haar (dat niet zit!) en – als het niet jouw dag is omdat de kinderen strontvervelend waren – een maké-up loos gezicht op kantoor verschijnen, sucks. Maar voordat je achter het bureau effe snel je natte haar wil borstelen, bedenk dan dat haar nat op z’n kwetsbaarst is. Daarbij: je natte haren borstelen vergroot de kans op afbreken en daardoor lijkt je haar niet alleen dunner, het wordt ook letterlijk uitgedund (!). En dat wil je niet! Lekker opdrogen die handel!

Extra tip: gebruik vooral ook een goede borstel en wees voorzichtig als je je haren droogt met een handdoek.

Stap 3: Pas op met hitte

Als je je kwetsbare haar föhnt, steil maakt of krult, doe dat dan met zorg, aandacht en tijd. De hitte droogt je haar namelijk uit waardoor het sneller breekt. Gebruik altijd een hittebeschermende spray. Föhn je haar altijd op de koude stand en zet de temperatuur van je krul- en stijltang zo laag mogelijk. Extra volume? Föhn je haar terwijl je voorover hangt, net zoals in de film. Werkt echt!

Lees ook: 5x trucs voor mooie, volle lippen zonder spuitjes

Stap 4: Bezoek je kapper

Vaker dan één keer per jaar! De punten van je haar zijn het oudst en dus het kwetsbaarst. De grootste kans op breuk heb je dan ook onderin je haar. Als je haar al lange tijd geen goeie knipbeurt heeft gehad, splijten de punten en lijkt het onderin nóg dunner. Oplossing? Op tijd naar de kapper gaan. Eigenwijs (net zoals jouw haar)? Bescherm je droge punten dan in ieder geval met een voedend haarmasker.

Stap 5: Vermijd elastiekjes

Ook die van je kleuter. Elastiekjes met een metalen tussenstukje zijn een van de grootste boosdoeners als het om afgebroken haar gaat. En je weet het inmiddels: afgebroken haar betekent minder haar. Wat wel kan: een scrunchie. Ook nog hip ook!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: iStock